Adam gregson
Hectopat
Evet, Dual boot olarak da Linux kurabilirsiniz. Başlangıç için Linux Mint önerebilirim.
Peki nasıl oluyor Dual boot?
Evet, Dual boot olarak da Linux kurabilirsiniz. Başlangıç için Linux Mint önerebilirim.
Sisteminiz UEFI mi legacy mi?Peki nasıl oluyor?
Sisteminiz UEFI mi legacy mi?
Live USB hazırlayıp deneyebilirsiniz. "Kuracağım ben bunu." dediğiniz zaman dual boot kurarsınız.
Live USB, her yeniden başlatmada sıfırlanır. Yani ayarlarınız kaydedilmez ve oluşturduğunuz dosyalar kaybolur.
Bir nevi test ortamıdır. Buna bakarak kararınızı verir ve ona göre kurarsınız.
Hocam kullanmadığım HDD'ye kuracağım en kötü formatlar tekrardan kenara koyarım.
Hocam kullanmadığınız 8 GB üstü flashınız varsa içine Ventoy yükleyin.
Hocam, hard diske de Linux gökten zembille inmeyecek. Ventoy ile yükleyin. Gönlünüzce kullanın. inanın Linux yükleyip kullanmanın en verimli yollarından biri Ventoy.Hocam ben HDD de denemek istiyorum Dual boot olarak USB'den denemek istemiyorum.
Hocam, hard diske de Linux gökten zembille inmeyecek. Ventoy ile yükleyin. Gönlünüzce kullanın. İnanın Linux yükleyip kullanmanın en verimli yollarından biri Ventoy.
Hocam zembille insin diye konuyu amacım ben Dual boot nasıl yapılır diye sordum. Kurunca bana soracak mı hangi işletim sistemi başlatılsın diye? Konuyu açma sebebim budur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.