Linux gelecek vadediyor

Seneler sonra Pop!_OS ile birlikte tekrar Linux dünyasına geçtim. Malum şu Windows 11'deki sorunlar düzelene kadar burada takılmayı düşünüyorum. League of Legends, PS2 emulatörü, Minecraft gibi oyunları kusursuz bir şekilde oynamak beni şaşırttı. Gerçekten Linux'ta artık oyun oynanıyor. Bu muazzam bir şey. Düşünsenize anti-hile yazılımcılarının Online oyun desteğini Linux'a getirdiklerini. Windows'ta biri kalır mı sanmıyorum. Her bir şey çalışıyor. Sisteminize Anti-Virüs yüklemenize gerek kalmıyor. Donanımızdan tam performans alıyorsunuz. Beni üzen bir tek nokta ise şu oldu, oyun için düzgün çalışan halen bir Android emulatör yok. Keymap sistemiyle çalışan GameLoop veya BlueStacks gibi Android emulatörler neden bu zamana kadar Linux'a çıkmaz şaşırıyorum doğrusu. Eğer sizin bildiğiniz oyun oynanan bir Android emulatör varsa söyleyin. Çünkü eksiklik olarak bir tek bu var bana göre.

Ben nedense Linux'da hep sorun ile karşılaştım. En çoku da kesirli ölçeklendirme. %125 yapıyorum programla falan her şey oluyor. Bulanık görüntü müdür yırtılma mıdır düşük kare hızı mıdır her şey oluyor. Oyun oynama da sıkıntı çünkü ben korsan oyun pek bir oynarım ve çoğu oyun Wine ile ya çalışmadı ya da çok sorun çıktı. Ama kesin bir ayarları yapmamışımdır Wine'da.

Ben nedense Linux'da hep sorun ile karşılaştım. En çoku da kesirli ölçeklendirme. %125 yapıyorum programla falan her şey oluyor. Bulanık görüntü müdür yırtılma mıdır düşük kare hızı mıdır her şey oluyor. Oyun oynama da sıkıntı çünkü ben korsan oyun pek bir oynarım ve çoğu oyun Wine ile ya çalışmadı ya da çok sorun çıktı. Ama kesin bir ayarları yapmamışımdır Wine'da.
İşte bunun nedeni gönüllü olduğu için. Windows binlerce çalışanla yapıyor ve düzgün çalışması için para ödüyor. Diğer tarafta her şey gönüllü.

GNU/Linux ücretsiz ve açık kaynaklı olduğu için çok yaygınlaşamaz çünkü Microsoft, Windows kullanılması için işbirlikleri yapıp bundan iki taraflı kâr elde edilmesi sağlanıyor. Ve GNU/Linux yapısı gereği açık kaynak koşulu istiyor sanırım çoğunlukla. Onun için native olarak zor gelmesi. Proton gibi şeylerle anca.
Açık kaynak koşulu istemiyor. İsteseydi Google Chrome yüklenmezdi diye biliyorum. Chrome kapalı kaynak değil mi?

Açık kaynak koşulu istemiyor. İsteseydi Google Chrome yüklenmezdi diye biliyorum. Chrome kapalı kaynak değil mi?
Olabillir evet, tam bilmiyorum onları. Copyleft diye bir şey var. Ondan dedim ama doğru diyorsunuz.
Copyleft is a general method for making a program (or other work) free (in the sense of freedom, not “zero price”), and requiring all modified and extended versions of the program to be free as well. ... This allows people to share the program and their improvements, if they are so minded.

Aynı şekilde Valorant'ı oynayabilir miyiz?
Valorant anti-hile kernel sürücüsü kullandığından ve sadece Windows 10 ve üzeri desteklediğinden maalesef. Eğer LOL'e gelirse Riot Vanguard, LOL de oynanmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı