Linux gelecek vadediyor

Seneler sonra Pop!_OS ile birlikte tekrar Linux dünyasına geçtim. Malum şu Windows 11'deki sorunlar düzelene kadar burada takılmayı düşünüyorum. League of Legends, PS2 emulatörü, Minecraft gibi oyunları kusursuz bir şekilde oynamak beni şaşırttı. Gerçekten Linux'ta artık oyun oynanıyor. Bu muazzam bir şey. Düşünsenize anti-hile yazılımcılarının Online oyun desteğini Linux'a getirdiklerini. Windows'ta biri kalır mı sanmıyorum. Her bir şey çalışıyor. Sisteminize Anti-Virüs yüklemenize gerek kalmıyor. Donanımızdan tam performans alıyorsunuz. Beni üzen bir tek nokta ise şu oldu, oyun için düzgün çalışan halen bir Android emulatör yok. Keymap sistemiyle çalışan GameLoop veya BlueStacks gibi Android emulatörler neden bu zamana kadar Linux'a çıkmaz şaşırıyorum doğrusu. Eğer sizin bildiğiniz oyun oynanan bir Android emulatör varsa söyleyin. Çünkü eksiklik olarak bir tek bu var bana göre.

Linux hiç kullanmadım herkes övüyor denemek lazım galiba.
Mutlaka deneyin hocam. Karşılaştığınız bir sorun olursa aradığınız anda çıkıyor. Kullanıcı topluluğu çok yardımcı oluyor.
Hangi Linux sürümünü kullanıyorsunuz? Ben de uzun bir aradan sonra yeniden geçmeyi planlıyorum. Linux Mint haricini henüz düşünmedim.
1633686453833.png

Hayır öyle yapmıyor. Adı üstünde WINE bir emülatör değil. Örneğin LoL’de WINE’ın görevi gerekli teknolojiyi sürücünün anlayacağı dile çevirmek. Bir yazılımı derlemekle benzer şeyler.
Bana da emulatör değil gibi geliyor. Sebebi bir emulatör Windows ile aynı ya da daha yüksek FPS nasıl verebilir değil mi? Aşırı akıcı.

Hayır öyle yapmıyor. Adı üstünde WINE bir emülatör değil. Örneğin LoL’de WINE’ın görevi gerekli teknolojiyi sürücünün anlayacağı dile çevirmek. Bir yazılımı derlemekle benzer şeyler.
Yok onu demedim. Android Windows üzerinden sanallaştırılarak çalışıyor ya.

Yok onu demedim. Android Windows üzerinden sanallaştırılarak çalışıyor ya.
Android emulatör bulamadım işte hocam keymapı olan. Keşke olsa süper olurdu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı