Arkadaşlar merhaba ben bir ASUS laptop kullanıyorum özellikleri RTX 3050 (stüdyo) R7 6800HS ve 16 GB 6400MHz RAM. Cihaza Windows 11 kurulu ve bilgisayarı 0'dan başlatınca bile 5.5-6 GB RAM kullanımı var ve işletim sistemi bana çok ağır hissetiriyor. Ben de Linux kurmaya karar verdim ama çok fazla dağıtım olduğu için çok kararsız kaldım istediklerim şu şekilde:
- Tasarımı güzel olmalı ve özelleştirme imkanları çok olmalı.
- Windows uygulamaları bir şekilde kurulabilmeli ( laptoptan çok oyun oynamıyorum ama Steam Discord aseprite falan kurulsa güzel olur.)
- Hafif olmalı çünkü laptop çok RAM kullanıyor ve şarjı çabuk bitiyor bunu azaltmak istiyorum.
- Laptoota ROG tuşu var ve bu tuş Armoury Crate uygulamasını açıyor bu tuş ve bu uygulama çalışırsa çok iyi olur çünkü PC istatistiklerini buradan görebiliyorum ve ekran kartını istediğim zaman devre dışı bırakarak pil ömrü kazanıyorum.
- Kullanımı kolay olmalı çünkü hiç Linux kullanmadım ve kullanmayı öğrenmem hata yaşayınca çözmem kolay olmalı.
Sizce hangi dağıtımı kurmalıyım?
- Tasarımı güzel olmalı ve özelleştirme imkanları çok olmalı.
- Windows uygulamaları bir şekilde kurulabilmeli ( laptoptan çok oyun oynamıyorum ama Steam Discord aseprite falan kurulsa güzel olur.)
- Hafif olmalı çünkü laptop çok RAM kullanıyor ve şarjı çabuk bitiyor bunu azaltmak istiyorum.
- Laptoota ROG tuşu var ve bu tuş Armoury Crate uygulamasını açıyor bu tuş ve bu uygulama çalışırsa çok iyi olur çünkü PC istatistiklerini buradan görebiliyorum ve ekran kartını istediğim zaman devre dışı bırakarak pil ömrü kazanıyorum.
- Kullanımı kolay olmalı çünkü hiç Linux kullanmadım ve kullanmayı öğrenmem hata yaşayınca çözmem kolay olmalı.
Sizce hangi dağıtımı kurmalıyım?
Son düzenleyen: Moderatör: