Çözüldü Linux için dualbootu kolaylaştıran program önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wraxos woo

Centipat
Makaleler
1
Dualbootu iki tane farklı SSD için yapacağım.

Programdan istediğim şu:

1-) örneğin Windows'ta normal takılırken bir tuş kombinasyonu basarak mesela " W+3+a " kısa sürede yani en fazla 10 saniyede Linux'a geçmek ve sonra Linux'da iken "W+3+a" basıp kısa sürede Windows'a geçmek.

2-) bilgisayar açarken hangi SSD açılsın diye sorsun.

Benim için en önemlisi 1. madde.

Böyle bir program var mıdır?

@Bayram Tempest sizin bildiğiniz var mı hocam?

Son düzenleme:
Çözüm

Windows'ta öyle bir şey mümkün değil.

Ayrıca GRUB var, niye ekstra bir programla uğraşıyorsunuz?

GRUB sanırsam 2. madde için işe yarıyor bilgisayarı açarken işletim sistemi seçtirtiyor.

1. madde sanırım mümkün değil.

Sizce bu şekilde dualboot kullanılır mı?

Dualboot zaten böyle kullanılıyor. 1. madde için bir standartı bırakın oluşturulmuş herhangi bir çözüm yok.

Dualboot zaten böyle kullanılıyor. 1. madde için bir standartı bırakın oluşturulmuş herhangi bir çözüm yok.

Demek istediğim windowsda büyük çoğunlukla Adobe ile ilgili bu şekilde kullanırsam bir yerden sonra sıkılıp tek işletim sistemine geçmek iste miyim?
Her seferde bilgisayarı açıp kapatmak sıkar mı?

Ayrıca GRUB kurmak için rehber tarzı veya YouTube videosu İngilizce Türkçe fark etmez bir şey var mıdır bildiğin?

Ayrıca yardımların için teşekkürler.

Son düzenleme:
Demek istediğim Windows'ta büyük çoğunlukla Adobe ile ilgili bu şekilde kullanırsam bir yerden sonra sıkılıp tek işletim sistemine geçmek ister miyim?
Her seferde bilgisayarı açıp kapatmak sıkar mı?

Bu size bağlı. Normal kullanıcılar bu şekilde rahatça kullanıyor. Ayrıca bilgisayarı açıp kapatmak sizin istediğiniz yöntemde de olacaktı zaten. Bilgisayarı kapatmadan diğer işletim sistemine geçemezsiniz.

Ayrıca GRUB kurmak için rehber tarzı veya YouTube videosu İngilizce Türkçe fark etmez bir şey var mıdır bildiğin?

GRUB, Linux için önyükleyici. Herhangi bir dağıtımı kurarsanız otomatik kuruluyor. Ekstra uğraşacağınız bir şey değil yani.

GRUB, Linux için önyükleyici. Herhangi bir dağıtımı kurarsanız otomatik kuruluyor. Ekstra uğraşacağınız bir şey değil yani.

Anladım ancak bir videoda farklı SSD'lere kurunca çalışmıyor diye anladım.

Yapacağım şey:
Anakartta iki tane SSD yuvası var 1. olan yuvaya takılı SSD Linux, 2. olan yuvaya takılı SSD Windows kullanacağım.

Ben iki diskle kullanıyorum.

1746110487206.png

nvme0n1'de Windows var. sda diskinde Linux var ve GRUB bu diskte kurulu.

Ben iki diskle kullanıyorum.

Eki Görüntüle 2481934

nvme0n1'de Windows var. sda diskinde Linux var ve GRUB bu diskte kurulu.

Anladım teşekkürler.

@The Shorekeeper Hocam sizin attığınız SS'de Windows'a en büyük SSD'yi vermişsiniz bende öyle yapayim mi?
İki tane SSD alacağım 1 TB ve 512 GB.

512 GB Linux kurup.
1 TB Windows kurup.
Sonra oyunları Windows'tan oynamak mantıklı olur mu?

Bilgisayarda oyunlar olmazsa 512 GB yeterli olur diğer şeyler için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olabilir kullanabilirsiniz öyle. Ben Windows'a oyun kurduğum için büyük diski Windows'a verdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı