Linux kasma sorunu

tufan3333

Hectopat
Merhaba,
Ubuntu, linux mint gibi işletim sistemlerini yükledim fakat hepsinde bir kasma sorunuyla karşılaştım. Sistemim yeterli olmasına rağmen tarayıcıda yada herhangi bir program açarken kasma yapıyor. Sistemi sürekli olarak güncel tutuyorum.

Sistem özellikleri aşağıda;

Ekran Görüntüsü - 2016-07-15 12-31-24.png

Isı değerleri;

Kod:
turkstfn@TUFAN:~$ sensors
radeon-pci-0100
Adapter: PCI adapter
temp1:        +89.0°C 

atk0110-acpi-0
Adapter: ACPI interface
Vcore Voltage:      +0.94 V  (min =  +0.85 V, max =  +1.60 V)
+3.3 Voltage:      +3.34 V  (min =  +2.97 V, max =  +3.63 V)
+5 Voltage:        +5.02 V  (min =  +4.50 V, max =  +5.50 V)
+12 Voltage:      +11.40 V  (min = +10.20 V, max = +13.80 V)
CPU FAN Speed:     2039 RPM  (min =  600 RPM, max = 7200 RPM)
CHASSIS FAN Speed:    0 RPM  (min =  600 RPM, max = 7200 RPM)
CPU Temperature:   +128.0°C  (high = +60.0°C, crit = +95.0°C)
MB Temperature:     +52.0°C  (high = +55.0°C, crit = +95.0°C)

coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Core 0:       +49.0°C  (high = +89.0°C, crit = +105.0°C)
Core 2:       +47.0°C  (high = +89.0°C, crit = +105.0°C)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, kasma yapmaktan kastınız uygulamaların yanıt vermemesi ve kapanmayla sonuçlanması mı, hiçbir şekilde ekranda işlem yapamamak mı, yoksa ekrandaki görüntü güncellemelerinin donması mıdır?

Geç yanıt vermesi,görüntünün bir anlık donması misal tarayıcıda sayfada aşağı yukarı gezerken bir anlık donma oluyor yada klasör açarken donma olur

Arama şeçeneğine terminal veya uçbirim yazarak komut satırını açın. Ardından sırayla

sudo apt-get update
yazın enter'a basın, şifre istenirse yazın;

sudo apt-get upgrade
yazın enter'a basın.

Merhaba,
Notebook biraz ısınıyor gibi, bu gibi durumlarda cpu/gpu "thermal throttling" e girer ve yavaşlar. Bu sorunun altından kalkmak için, notebookun fanlarının temizlenmesi ve eğer mümkünse termal macununun yenilenmesini tavsiye ederim.

Bazı notebook modelleride tasarımı yüzünden içerisine taze/serin hava alamıyor ve ısınıyor; tasarım hatası olan modellere yapabilecek birşey yok ne yazık ki :(

Arama şeçeneğine terminal veya uçbirim yazarak komut satırını açın. Ardından sırayla

sudo apt-get update
yazın enter'a basın, şifre istenirse yazın;

sudo apt-get upgrade
yazın enter'a basın.
Bende böyle bir şey yazdı:
Kod:
furkan@furkan-MS-7267:~$ sudo apt-get update

[sudo] furkan için parola:       

Paket listeleri okunuyor... Bitti

E: Could not get lock /var/lib/apt/lists/lock. It is held by process 1897 (packagekitd)

N: Be aware that removing the lock file is not a solution and may break your system.

E: /var/lib/apt/lists/ dizini kilitlenemiyor

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı