Linux kimlere hitap eder?

Oyun oynamak içinde kullanılır, Ama ama Windows ve Mac'e göre daha sade bir yapıya sahip olduğu için Genelde Css, Html Vb, kodlamaları yapan yazılımcılar kullanıyor.
 
Şimdi şöyle söyleyeyim, ben kendimi bildim bileli Linux kullanıyorum. DPKG'yi kullanmayı ve Linux'un sürücü sistemini yeni öğrendim. Pırtıklarsan pırtıkla, pırtıklamayacaksan da karışma. Zorunlu değil.

Saçma bir yazılım Linux'da çalışmıyor diye Windows'a geçmek zorunda kalmıştım; kullanamadım, alışamadım. Gittim o aptal programı çalıştırsın diye bilgisayar aldım. Windows ona kurulu. Arada Remmina ile bağlanıp iş görüyorum.

Desktop kullanımı el alışkanlığıdır.

Ama bir üst seviyede, yani iş seviyesinde, sunucularda kullanılır. Birçok artısı var bu konuda. Windows bile sunucularında Linux kullanıyor. Abartıp FreeBSD çalıştıranlar da var.

Desktop Linux kullanıp bu pozisyonlarda çalışamazsınız. İkisi farklı şey. Desktop Linux kullanımınızı deneyimden bile saymazlar.

O yüzden masaüstü kullanımında ne kullanıyorsunuz pek farketmez. Rahatınızı bozmayın.
 
Eğer amacın Windows dışında oyun oynamaksa, Linux'a geçmek macera arayanlar için biçilmiş kaftan.
Yok kardeşim, ben Terminal'le, paketlerle, hangi oyunu çalıştırabilir, hangisine destek yok diye arayamam, Virtual'la çeviricilerle uğraşamam, ben sadece oyun oynayacağım dersen Linux'tan uzak durun.
Ubuntu, Linux Mint, Debian, Manjaro, MX ve Solus dağıtımlarını kullanmış ve test etmiş biri olarak söylüyorum.
Oyuncular, için Windows şarttır. (Linux'ta 5000 FPS alıyorum) diyenler gelmeden.
 
Ortalama bir kullanıcı için muhtemelen geçerli değildir bu.
Yani Windows'a alışan bir kullanıcıya göre evet hocam ama Linux'a da alışınca anlıyorsunuz.
 
Yani Windows'a alışan bir kullanıcıya göre evet hocam ama Linux'a da alışınca anlıyorsunuz.

Objektif bakarsak Linux'ta çoğu şeyi yapmak daha kolay. Zaten Windows kadar kullanıcı sayısı olsa Windows diye bir şey bırakmazdı.

İnsanlar genellikle Windows'a alıştığından ve yeni şeyler öğrenmeyi beceremediğinden Windows'a kolay diyorlar.

Mesela XP döneminden beri Windows kullanıyorum, şu denetim masasında falan kafayı yiyorum. Düzgün bir ayar menüsü yapmak bu kadar mı zor. Hemde iki tane ayar menüsü var 10 yıldır.

Ortalama bir kullanıcı için muhtemelen geçerli değildir bu.

Mint gibi dağıtımlar eğer donanım problemi falan yaşamıyorsan, kullanımı çok daha kolay. Özellikle pek bilgisayardan anlamayan ve sadece internette gezinen insanlar için.

Çünkü gerekli şeyler işletim sistemi ile geliyor. Eğer istediğin şey yoksa yazılım yöneticisinden 2 tık ile yüklüyorsun. Hemde Windows'a oranla virüs bulaşma olasılığı daha düşük.
 
Son düzenleme:
Linux'u duydum ama hiç denemedim, oyun için kullanabilir miyim?

Konu başlığının cevabı aslında çok basit bence.

Bilgisayarı kişisel veya iş olarak kullanmayan kişilere hitap etmez.

Kişisel geçimi bilgisayar üzerinden olan, genel olarak "bilgisayarcı" diye isimlendirilen meslek grubu bir şekilde karşılaşır ve en az 3-5 komut bilmek zorunda kalır. Büyük firmalara transfer oldukça bu olay ilerler, detaylı öğrenmek zorunda kalır.

Herkesin evindeki modemden ve o modeme IP sağlayan sunucuya, GSM firmalarının database serverları, internetde gezindiğiniz sayfaların +%90'ı Linux sunucularda barındırılır. 😁
 

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı