Arkadaşlar kuzenim Linux kullanıyor (elektrik & elektronik mühendisliği okuyor) kodlama vs. şeyler yapıyordu. Ben de heves ettim bi' kullanayım dedim. Merak ettiğim şey şu, Linux için illaki kodlama bilmek mi gerek?
Arkadaşlar kuzenim Linux kullanıyor (elektrik & elektronik mühendisliği okuyor) kodlama vs. şeyler yapıyordu. Ben de heves ettim bi' kullanayım dedim. Merak ettiğim şey şu, Linux için illaki kodlama bilmek mi gerek?
Komut meselesini gözünde büyütme zamanla alışırsın. Komut bilmek daha rahat kullanmanı sağlar. Bir çok dağıtım komutsuz temel ölçüde kullanılabilir. Fakat bir sorun çıkarsa komutlarla hallediyoruz.
Komut isteminin kodlamayla alakası yok sırf mantık üzerine. Hiç terminal kullanmayacağın dağıtımlar gayet fazla. Örneğin Elementary OS, Solus veya Linux Mint gibi.