Linux kullanımı artıyor mu?

olesolskjaer

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.

10-15 sene Windows kullandıktan sonra yazın Linux'u eski laptopumda beğendim ve 4-5 ay kullandım. Evime döndüğümde ana bilgisayarımda Windows vardı ve çok yavaş olduğunu fark edip bilgisayarıma Fedora Linux kurdum.

O günlerde şunu fark ettim ki sadece ben değil birçok insan Windows'tan bıkmış ve Linux'a geçmiş olduğunu fark ettim.

Peki sizce Linux kullanımı artıyor mu yoksa sadece yalandan ibaret mi?

Bazı yerlerde çok düşükte olsa % olarak kullanım gittikçe arttığı belirtiliyordu. Çoğu insanlar Windows 7 gibi eski sürümlerden Linux'a geçtiği belirtilmişti. Yalan değil yani...

Bence kesinlikle artıyor, Microsoft'un her yaptığı değişiklik Linux'a daha çok kullanıcı çekiyor. Bu sene Linux'a komple geçmeye çalışıyorum.

Önyargılar azaldığı için ve Microsoft'un yanlış kararlarından dolayı evet, GNU/Linux kullanımı artıyor.

Ne önyargısı mı? Bir çok insan GNU/Linux'u günlük hayatta kullanılabilecek bir işletim sistemi olarak görmüyor. Yalnızca yazılım ve sunucu işlerinde kullanılabilir sanıyorlar.

Photoshop, hikayeli oyunlar ile gün içinde çok fazla içli dışlıyım. GNU/Linux bana hiçbir problem yaşatmadı. Bir çok insan dual boot yapıp Windows'ta oyun oynanmalı diyor ama onlar GNU/Linux hakkında iyi bir anlayışa, bilgiye sahip olmayan yeni kullanıcılar. Uzun süredir yalnızca GNU/Linux kullanıyorum. Windows'u özlememe sebep olacak hiçbir şey yaşamadım.

Artış sebeplerinden biri de yeni laptoplarda Ubuntu'nun varaayılan gelmeye başlaması. Bir çok yeni model Ubuntu varsayılan kurulu geliyor şu anda. Elbette Windows kurulu gelenlerden çok daha az. Yine de son kullanıcı için önemi yok. Son kullanıcı cihazı alır, işletim sistemine dokunmaz, tarayıcı ve ofis işlerini yapar. Son kullanıcı için Windows ve GNU/Linux arasında fark yok bile. Yeni aldığı bilgisayar Ubuntu gelen birisi bunu fark eder ancak daha önce hiç GNU/Linux kurmamış birisi önyargısını kırıp kurmadıkça fark edemez. Önyargılı insanlar da GNU/Linux'ta yapabildiğimiz özelleştirmeleri gördükçe "Sen delirmişsin!" şeklinde tepki veriyorlar. Çok yaşadım.

Önyargıları kırmak zordur ama Microsoft sağ olsun GNU/Linux'a kayıyor kullanıcılar.🙂

@TosunPASA @gen2 Hocalarım siz büyüğümüzsünüz. Sizlerin de fikirlerinizi merak ediyorum. Özellikle @gen2 hocam "Herkes GNU/Linux kullanmamalı." şeklinde bir görüşe sahip. O nedenle ne diyeceğini merak ediyorum.

Merhaba.

10-15 sene Windows kullandıktan sonra yazın Linux'u eski laptopumda beğendim ve 4-5 ay kullandım. Evime döndüğümde ana bilgisayarımda Windows vardı ve çok yavaş olduğunu fark edip bilgisayarıma Fedora Linux kurdum.

O günlerde şunu fark ettim ki sadece ben değil birçok insan Windows'tan bıkmış ve Linux'a geçmiş olduğunu fark ettim.

Linux'a Technopat sayesinde geçtim diyebilirim. Çevremde pek Linux kullanımının arttığını görmedim fakat Technopat iyice "Linux forumu" olmaya başladı. Ayrıca Linux firma ile falan yönetilmiyor. Ubuntu vb. dışında neredeyse hepsi topluluk tabanlı. Ahmet, Mehmet geliştiriyor yani. Bu yüzden kullanımının artması için bir firmanın ciddi reklam yapıp Microsoft'un bu son zamanlarındaki salak hareketlerine devam etmesi lazım.

Merhaba.

Çoğu insanın Windows'ta kalmasının nedeni program desteği.

Bence de kullanımı artıyor çünkü millet Windows Update filmini izlemekten ve kaynakların gereksiz kullanımından bıktı.

Çoğu insanın Windows'ta kalmasının nedeni program desteği.
Bence o yüzden değil, GLinux tarafında neredeyse bütün uygulamaların "alternatifleri" var. İnsanlar Windows'un GLinux'dan daha kolay ve pratik bir kullanıma sahip olduğunu sanıyor ya da terminalin adam yediğini falan oysa terminal 3. bir kol gibi, yazarsın komutu o onu hallederken sen de kendi işini halledersin ya da bir işi o senin yerine halleder.

Hepsi ön yargı yüzünden, bir şans verseler pişman olmazlar tabii bazı insanlar için GLinux gerçekten uygun değil orası ayrı (karakterlerine uymuyor).

Son düzenleme:
Bence o yüzden değil, glinux tarafında neredeyse bütün uygulamaların "alternatifleri" var. İnsanlar Windows'un Glinux'dan daha kolay ve pratik bir kullanıma sahip olduğunu sanıyor ya da terminalin adam yediğini falan oysa terminal 3. bir kol gibi, yazarsın komutu o onu hallederken sen de kendi işini halledersin ya da bir işi o senin yerine halleder.

Hepsi ön yargı yüzünden, bir şans verseler pişman olmazlar tabii bazı insanlar için glinux gerçekten uygun değil orası ayrı (karakterlerine uymuyor).

Bu dediklerinize kesinlikle katılıyorum.
Ama benim söylemek istediğim şey kısa ve öz çoğu kullanıcının Linux'a geçmemesinin bir sebebi.
(Bahsettiklerim Armoury Crate tarzı uygulamalar)

Ön yargılar azaldığı için ve Microsoft'un yanlış kararlarından dolayı evet, GNU/Linux kullanımı artıyor.

Ne önyargısı mı? Birçok insan GNU/Linux'u günlük hayatta kullanılabilecek bir işletim sistemi olarak görmüyor. Yalnızca yazılım ve sunucu işlerinde kullanılabilir sanıyorlar.

Photoshop, hikayeli oyunlar ile gün içinde çok fazla içli dışlıyım. GNU/Linux bana hiçbir problem yaşatmadı. Birçok insan Dual boot yapıp Windows'ta oyun oynanmalı diyor ama onlar GNU/Linux hakkında iyi bir anlayışa, bilgiye sahip olmayan yeni kullanıcılar. Uzun süredir yalnızca GNU/Linux kullanıyorum. Windows'u özlememe sebep olacak hiçbir şey yaşamadım.

Artış sebeplerinden biri de yeni laptoplarda Ubuntu'nun varaayılan gelmeye başlaması. Birçok yeni model Ubuntu varsayılan kurulu geliyor şu anda. Elbette Windows kurulu gelenlerden çok daha az. Yine de son kullanıcı için önemi yok. Son kullanıcı cihazı alır, işletim sistemine dokunmaz, tarayıcı ve ofis işlerini yapar. Son kullanıcı için Windows ve GNU/Linux arasında fark yok bile. Yeni aldığı bilgisayar Ubuntu gelen birisi bunu fark eder ancak daha önce hiç GNU/Linux kurmamış birisi önyargısını kırıp kurmadıkça fark edemez. Ön yargılı insanlar da GNU/Linux'ta yapabildiğimiz özelleştirmeleri gördükçe "sen delirmişsin!" şeklinde tepki veriyorlar. Çok yaşadım.

Ön yargıları kırmak zordur ama Microsoft sağ olsun GNU/Linux'a kayıyor kullanıcılar.🙂

@TosunPASA @gen2 hocalarım siz büyüğümüzsünüz. Sizlerin de fikirlerinizi merak ediyorum. Özellikle @gen2 hocam "herkes GNU/Linux kullanmamalı." şeklinde bir görüşe sahip. O nedenle ne diyeceğini merak ediyorum.

Arkadaşlarıma Linux kullandığımı söylediğinde "hacker mısın oğlum Linux ne?" diyorlardı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı