Linux kullanmak için hangi programlama dili öğrenilmeli?

• Konuyu başlatan Urayn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 574

Urayn

Centipat
Daha fazla  
İlk kez Linux sistemi kullanacağım hangi programlama dillerini bilmem gerekiyor veya İngilizce önemli mi Linux için? Linux'ta neler yapabilirim?

Hiçbir programlama dilini öğrenmek gerekmiyor.

İngilizce gerekmiyor, Türkçe yerelleştirme çok kaliteli.

GNU/Linux kategorisinde Rehber filtresini seçerek öğretici konuları okuyabilirsin.

Bir şey bilmene gerek yok. Kod yazacaksan örneğin Python, Html, CSS, JS, Java VB. şeyler yazacaksan Linux kullanabilirsin. Normal hiç birşey bilmesen de kullanabilirsin. Visual Studio, Android Studio için mükemmel.

Linux kullanmak için derken söylemini anlayamadım.

Birçok Linux dağıtımı var. Programlama dili program yazmak ve yayımlamak için.

Bahsettiğin common language ınterface ise buradan sık kullanılanları inceleyebilirsin.

İlk kez Linux sistemi kullanacağım hangi programlama dillerini bilmem gerekiyor veya İngilizce önemli mi Linux için? Linux'ta neler yapabilirim?

Dostum kim dedi sana bunu komik bir durum cidden Windows'tan daha kolay bile gelir kim dedi bunları lütfen şu önyargınızı kırın rica ediyorum tabii ki hiçbir şey önemli değil. Terminal kullanmakta zorunlu değil. Linux kullanmak için dil bilmekte önemli değil Türkçe var zaten.

Programlama dili falan bilmenize gerek yok. Linux'un son kullanıcının kullanabilmesi için çeşit çeşit distroları var. Mint kurun keyfinize bakın. Uygulama kurumu yaparken chat GPT'den yardım alabilirsiniz alışana kadar. Konsol kullanarak kurulum yapmanız gerekebiliyor bazen. Steam için falan da Proton var. Onda da yine chat GPT'den yardım alıp kurulum yapabilirsiniz. Windows'tan Linux'a geçenler için ilk olarak çift boot kullanmalarını öneriyorum. Bilgisayarınızın bir kısmına Linux kurun kullanmayı öğrenin. Takıldığınız yerde chat GPT ve Technopat Sosyal yardımcı olur.

Programlama dili falan bilmenize gerek yok. Linux'un son kullanıcının kullanabilmesi için çeşit çeşit distroları var. Mint kurun keyfinize bakın. Uygulama kurumu yaparken chat GPT'den yardım alabilirsiniz alışana kadar. Konsol kullanarak kurulum yapmanız gerekebiliyor bazen. Steam için falan da Proton var. Onda da yine chat GPT'den yardım alıp kurulum yapabilirsiniz. Windows'tan Linux'a geçenler için ilk olarak çift boot kullanmalarını öneriyorum. Bilgisayarınızın bir kısmına Linux kurun kullanmayı öğrenin. Takıldığınız yerde chat GPT ve Technopat Sosyal yardımcı olur.

Sanal bilgisayarla kullansam olur mu?

Öğrenmek amacıyla diyorsanız evet onu da deneyebilirsiniz. Sanal ortamda güçsüz gelecektir ancak linux güçsüz falan değil sakın öyle yanılgılara düşmeyin. Sanal ortam da öğrenmek için iyi olur. İstediğiniz distroları kurup denersiniz. Ayrıca kurulum aşamalarını da öğrenmiş olursunuz. 👍

Dostum kim dedi sana bunu komik bir durum cidden Windows'tan daha kolay bile gelir kim dedi bunları lütfen şu önyargınızı kırın rica ediyorum tabii ki hiçbir şey önemli değil. Terminal kullanmakta zorunlu değil. Linux kullanmak için dil bilmekte önemli değil Türkçe var zaten.

Bayağıdır Windows kullanıyorum ve bayağı sıkıldım ama hiç kod falan bilmiyorum yani linuxsu bilgisayara indirsem hata falan alsam onu nasıl düzeltceğimi de bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı