@XOXad2 hocam, sorunun kaynağını bilsek gerçekten yardımcı olmak isterim ama önerebileceğim aklıma gelen her şeyi önerdim ve sonuç yok. İşin enteresan tarafı ise aynı karta sahip olmamız ve benim cihazımda 3 dağıtımda da sorun çıkarmazken sizde her dağıtımda sorun çıkarması.
Bu da bana sorunun bilgisayarın başka bir parçasında olabileceğinin düşündürüyor.
Memtest ile RAM'leri test etmenizi rica edeceğim belki RAM kaynaklı bir sorundur.
Şuradan Linux ISO (64 bıt) seçeneğini seçip ISO dosyasını indirin ve Vento'ya atın ardından Ventoy ekranında bu ISO'yu seçin.
Ve yaklaşık 1-1.5 tatmin olmazsanız 2 saat boyunca RAM'leri teste bırakın, bu süre boyunca herhangi bir hata almazsanız RAM'lerinizi sağlam kabul edebiliriz.
ISO'yu seçip başlattığınız anda test de başlayacak test sonsuza kadar sürüyor o yüzden 1-1.5 olmazsa 2 saat boyunca test yapın, testi bitirmek için ESC basmanız yeterli.
Hata almazsanız sorunu başka bir yerde aramamız gerekir, hata alırsanız RAM değişmek zorundasınız. Bu testi ben de yaptım yaklaşık 2.5 saat kadar ve çok şükür hata almadım.
@XOXad2 hocam, sizin sisteminizden kat ve kat düşük sistemler Linux ile hayata dönüyor ayrıca benim ilk başta sadece 3.5 GB RAM'im vardı yazılımla uğraştığım için yükselttim.