Linux kurulumunda Wi-Fi bağlayınca sistem donuyor

• Konuyu başlatan XOXad2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 85
  • Görüntüleme 3.266
Neofetch adında bir araç ile. kurulu değilse debian türevi dağıtımlarda sudo apt install -y neofetch ile kurulur.
Tek tek teşekkür ediyorum hepinize...

Onun için neofetch adlı bir paketi yüklemeniz lazım. Terminale sudo apt install neofetch yazın ama yazmadan önce sisteminizi güncelleyin sudo apt update ile güncellemeleri kontrol edin sudo apt full-upgrade ile güncellmeleri yükleyin sizden izin isteyecek e yazıp ya da direkt entera basın. Sizden şifre isteyebilir.

Yüklendikten sonra terminale sadece neofetch yazın.
Tek tek teşekkür ediyorum hepinize...

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-10-09 saat 22.17.41_75caf75f.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-10-09 saat 22.17.41_75caf75f.jpg
    185,7 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Ama öyle olmadı maalesefffff. PC'yi kapatım açtım giriş ekranındayım Wi-Fi bağlandı ve gene dondu sanırım artık Linux kurma işini bırakacağım ve guncellemesi bitecek olan Windows'u kullanmaya devam edeceğim... :(

Evet Windows 10'un desteği 2025 Eylül ayında bitecek.🙃

Demeyin öyle hocam siz dedik sire linux kurmak çabam artıyor her olmayışındada lane" olsn demek diyorum. :DDDD

Hocam bu arada core i5 5257u 8gb ram linuıx için düşük mü yoksa kaldırmıyor mu da donuyor acaba ? Öyle bir ihtimal var mı ?

Son düzenleme:
@XOXad2 hocam, sorunun kaynağını bilsek gerçekten yardımcı olmak isterim ama önerebileceğim aklıma gelen her şeyi önerdim ve sonuç yok. İşin enteresan tarafı ise aynı karta sahip olmamız ve benim cihazımda 3 dağıtımda da sorun çıkarmazken sizde her dağıtımda sorun çıkarması.

Bu da bana sorunun bilgisayarın başka bir parçasında olabileceğinin düşündürüyor.

Memtest ile RAM'leri test etmenizi rica edeceğim belki RAM kaynaklı bir sorundur.

Şuradan Linux ISO (64 bıt) seçeneğini seçip ISO dosyasını indirin ve Vento'ya atın ardından Ventoy ekranında bu ISO'yu seçin.

Ve yaklaşık 1-1.5 tatmin olmazsanız 2 saat boyunca RAM'leri teste bırakın, bu süre boyunca herhangi bir hata almazsanız RAM'lerinizi sağlam kabul edebiliriz.

ISO'yu seçip başlattığınız anda test de başlayacak test sonsuza kadar sürüyor o yüzden 1-1.5 olmazsa 2 saat boyunca test yapın, testi bitirmek için ESC basmanız yeterli.

Hata almazsanız sorunu başka bir yerde aramamız gerekir, hata alırsanız RAM değişmek zorundasınız. Bu testi ben de yaptım yaklaşık 2.5 saat kadar ve çok şükür hata almadım.

@XOXad2 hocam, sizin sisteminizden kat ve kat düşük sistemler Linux ile hayata dönüyor ayrıca benim ilk başta sadece 3.5 GB RAM'im vardı yazılımla uğraştığım için yükselttim.

@XOXad2 hocam, sorunun kaynağını bilsek gerçekten yardımcı olmak isterim ama önerebileceğim aklıma gelen her şeyi önerdim ve sonuç yok. İşin enteresan tarafı ise aynı karta sahip olmamız ve benim cihazımda 3 dağıtımda da sorun çıkarmazken sizde her dağıtımda sorun çıkarması.

Bu da bana sorunun bilgisayarın başka bir parçasında olabileceğinin düşündürüyor.

Memtest ile RAM'leri test etmenizi rica edeceğim belki RAM kaynaklı bir sorundur.

Şuradan Linux ISO (64 bıt) seçeneğini seçip ISO dosyasını indirin ve Vento'ya atın ardından Ventoy ekranında bu ISO'yu seçin.

Ve yaklaşık 1-1.5 tatmin olmazsanız 2 saat boyunca RAM'leri teste bırakın, bu süre boyunca herhangi bir hata almazsanız RAM'lerinizi sağlam kabul edebiliriz.

ISO'yu seçip başlattığınız anda test de başlayacak test sonsuza kadar sürüyor o yüzden 1-1.5 olmazsa 2 saat boyunca test yapın, testi bitirmek için ESC basmanız yeterli.

Hata almazsanız sorunu başka bir yerde aramamız gerekir, hata alırsanız RAM değişmek zorundasınız. Bu testi ben de yaptım yaklaşık 2.5 saat kadar ve çok şükür hata almadım.

@XOXad2 hocam, sizin sisteminizden kat ve kat düşük sistemler Linux ile hayata dönüyor ayrıca benim ilk başta sadece 3.5 GB RAM'im vardı yazılımla uğraştığım için yükselttim.
Hocam zorin olmadı tam şuan da da ubuntu kuruyorum. Mesajınızı sonradan gördüm kusura bakmayın ubuntu da insin bakalım 3. taraf sürücüleri indir ve kural da izin verdim. Bakalım gene olmaz ise dediğinizi yapacağım. Adımları yazarım ubuntu kurulumunda da.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı