Linux Mint 21.1 siyah ekranda kaldı

osmnnnemr40

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma SSD'den bölüm ayırarak Linux Mint kurdum. Her şey güzel gidiyordu ki bilgisayarım grubtan sonra siyah ekran göstermeye başladı ve tepki yoktu. Kaldım böyle yardım eder misiniz?

Dosya Ekleri

• 16868385678835830583468338253845.jpg
    16868385678835830583468338253845.jpg
    329,7 KB · Görüntüleme: 44
  • 16868385914922514132049200371339.jpg
    16868385914922514132049200371339.jpg
    220,2 KB · Görüntüleme: 43
+Bilgisayarıma SSD'den bölüm ayırarak Linux Mint kurdum. Her şey güzel gidiyordu ki bilgisayarım grubtan sonra siyah ekran göstermeye başladı ve tepki yoktu. Kaldım böyle yardım eder misiniz?

CTRL+alt+F4 yapar mısın?

Bir de GRUB ekranı geliyor ve işlem yapabiliyorsun değil mi?

Öyleyse Advanced Options'tan varsa diğer kernel seçeneklerini dene.

O zaman başlangıç seçeneklerindeki "quiet" kısmını kaldıralım. Takılan kısmı görürüz. Hiçbir yazı çıkmadığına göre Systemd'ye ulaşamamış bile.

Şu an dışardayım hocam eve gelince dediğinizi uygularım.

O zaman başlangıç seçeneklerindeki "quiet" kısmını kaldıralım. Takılan kısmı görürüz. Hiçbir yazı çıkmadığına göre Systemd'ye ulaşamamış bile.

Peki bunu nasıl yapacağım?

Son düzenleme:
Peki bunu nasıl yapacağım?
GRUB ekranı çıkınca şu şekilde bir ekran çıkar;
grub2-in-ubuntu.jpg

Klavyeden yukarı veya aşağı tuşuna basarak süreyi iptal edin. Ardından en üstteki seçeneği seçin ama enter'a basmayın. Resimde Ubuntu yazıyor sizce Linux Mint x86_64 falan yazması lazım, internetten bu örneği bulabildim, en üstteki seçeneğe gelip e tuşuna basın.

K7lCT.png

Bu şekilde bir yer çıkacak. Örnek resimde birçok ek komut girilmiş ancak sizde onlar olmayacak. ro quiet splash yazan yer var. Oradaki quiet'i klavye ile silin. Sonra F10 tuşuna basarak başlatın.

Her şeyi düzgün yaptıysanız çekirdek çıktıları gözükecek. Fotoğrafını okunabilecek şekilde çekip yüklerseniz neyin hataya sebep olduğunu anlayabileceğiz. Onun haricinde sisteminizi de yazarsanız daha güzel olur.

GRUB ekranı çıkınca şu şekilde bir ekran çıkar;
Eki Görüntüle 1822415

Klavyeden yukarı veya aşağı tuşuna basarak süreyi iptal edin. Ardından en üstteki seçeneği seçin ama Enter'a basmayın. Resimde Ubuntu yazıyor sizce Linux Mint X86_64 falan yazması lazım, internetten bu örneği bulabildim, en üstteki seçeneğe gelip e tuşuna basın.

Eki Görüntüle 1822419

Bu şekilde bir yer çıkacak. Örnek resimde birçok ek komut girilmiş ancak sizde onlar olmayacak. ro quiet splash yazan yer var. Oradaki quiet'i klavye ile silin. Sonra F10 tuşuna basarak başlatın.

Her şeyi düzgün yaptıysanız çekirdek çıktıları gözükecek. Fotoğrafını okunabilecek şekilde çekip yüklerseniz neyin hataya sebep olduğunu anlayabileceğiz. Onun haricinde sisteminizi de yazarsanız daha güzel olur.

Hiçbir şey. Hala hiçbir şey. Ama recovery Mode'den başlattığımda loading initial ramdisk yazdıktan sonra yine aynı şekilde donuyordu. Sistemim Intel i3 3240 AMD R7 240 4 GB RAM.

Hiçbir şey. Hala hiçbir şey. Ama recovery Mode'den başlattığımda loading initial ramdisk yazdıktan sonra yine aynı şekilde donuyordu. Sistemim Intel i3 3240 AMD R7 240 4 GB RAM.
O zaman rastgele kurşun atacağız. ro quiet splash var ya. Az önceki olaylardan. Bunların sağına radeon.si_support=0 amdgpu.si_support=1 yaz. Son hali ro quiet splash radeon.si_support=0 amdgpu.si_support=1 olacak. Eğer başarılı olursa diye gene quiet'i sil ki görelim. F10 ile bilgisayarı grub'dan başlat. Aynı işlemler ama sadece ekleme yapacaksın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı