Çözüldü Linux Mint açılışta "Cinnamon-session-cinnamon" not found; falling back to default session hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
Linux Mint Cinnamon açılışta şöyle bir hata veriyor ve açılmıyor:

Unable to launch "cinnamon-session-cinnamon" X session ---
"Cinnamon-session-cinnamon" not found; falling back to default session.

"Ok" tıklıyorum ve siyah ekranda sadece mouse imleci görünüyor, başka hiç tepki yok.
"Ok" tıkladıktan sonra CTRL-ALT-F1 yapıp aşağıdaki kodları yazdım ama işe yaramadı.

Kod:
sudo apt-get update.
sudo apt-get install nemo.
sudo apt-get install cinnamon

1-2 gereksiz program sileyim derken bunlar oldu, düzelir mi sizce? Verilerim kaldı, format gerekmez umarım.

Ekleme: İptal edelim arkadaşlar. Çözüm yukarıdaki kodlarda. Kullanıcı adımı yazmamışım o yüzden olmamış.

Son düzenleme:
Bende okay butonuna bastıktan sonra CTRL alt F1 yapınca hiçbir şey olmuyor. Siyah ekranda kalıyor. Ne yapmam lazım?

Grub menüsü > Gelişmiş seçenekler > çekirdeğin kurtarma kipi ile sistemini aç. Bir süre sonra kurtarma kipi menüsü gelecek. Bu menüden ağ seçeneğini etkinleştir. Sonra root seçeneği ile oturum aç ve aşağıdaki komutları çalıştır.

Kod:
sudo apt update
sudo apt install --reinstall mint-meta-cinnamon mint-meta-core

Grub menüsü görünmüyorsa, açılışta ESC ya da shift tuşlarına basarsın.

Sudo apt install --reinstall mint-meta-cinnamon mint-meta-core komutunu yazdıktan sonra tekrar kod yazma satırı geldi simdi ne yapacağım?

Son düzenleme:
Konuyu 2021 yılında açmıştım ve bugün yine bu sorunu yaşadım. Bu sorun cups adındaki (yazıcı sürücüsü ya da onunla ilgili bir şey sanırım) şeyleri sildiğim için oluyor. Bu konu başındaki çözümü uyguladığım taktirde sildiğim şeyler tekrar yükleniyor (aşağıdaki görüntü) ve sorun çözülüyor.

2.png

''Neden silmiştin?'' derseniz, yazıcı kullanmıyorum ve bu yüzden yazıcı sürücülerini silmek istiyorum.

Konuyu 2021 yılında açmıştım ve bugün yine bu sorunu yaşadım. Bu sorun cups adındaki (yazıcı sürücüsü ya da onunla ilgili bir şey sanırım) şeyleri sildiğim için oluyor. Bu konu başındaki çözümü uyguladığım taktirde sildiğim şeyler tekrar yükleniyor (aşağıdaki görüntü) ve sorun çözülüyor.

Eki Görüntüle 1865277

''Neden silmiştin?'' derseniz, yazıcı kullanmıyorum ve bu yüzden yazıcı sürücülerini silmek istiyorum.
Mantıklı düşünceniz ama Cinnamon biraz saçma iş yapmış. Geçmiş olsun. Bence de silmek lazım yazıcı yoksa yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı