Linux Mint donuyor

Beratkocum16

Hectopat
Katılım
11 Eylül 2020
Mesajlar
364
İsletim sistemini başlattığımda sorunsuz şekilde açılıyor tarayıcıda sorunsuz geziniyorum fakat bir süre sonra donuyor. Bu genelde tarayıcı dışı bir iş yapmaya çalıştığımda daha çok oluyor. Başka dağıtıma geçemem hepsinde bir sorun oluyor en az hatalı olanı bu sistem (Linux Mint) bana sistemi nomodeset olarak başlatmayı gösterirseniz belki olur. Çünkü kurulumdada donmuştu internette bir şey bulamayınca ben açılışta Tab A bastıktan sonra "--" yazan yeri silip "nomodeset" yazmıştım ve olmuştu ama şimdi kurulu iken donuyor.

Şimdiden teşekkürler.
 
Grub menüsü => Gelişmiş seçenekler => kurtarma kipi => resume seçeneği ile açabilirsin, bu şekilde de nomodeset değişkeni ile açılır. Paylaştığım bağlantıda yazıyordu. Tek işletim sistemi kuruluysa; Grub menüsüne ulaşmak için, açılışta ESC yada SHIFT tuşlarına basarsın.

Senin bu aygıt için donma sorununa hemen her dağıtımda rastlanıyormuş. Hatta olası çözümler için şöyle bir sayfa hazırlamışlar. Core_2_Duo_Support - Ubuntu Wiki

Eğer güncelleme ile sorun çözülmezse, Bay Trail serisi için önerilen bir çözüm var, belki bu sistemde de işe yarar. Güncelleme sonrası dönüş yaparsın.
 
Tüm güncellemeleri yapacağım nornmaldede güncelleme yerini açtığımda güncelleme yöneticisini güncelle diyordu güncelleyene kadar sistem dönüyordu ama şuan açtığımda güncelleme yap demedi 100 tane güncelleme var diyor bayağı dolmuş , nomodeset açtığım işin daldığını biliyorum doğru şekilde açıldığını anlayın diye yazdım onu.
Tam yazılım kuruluyor derken yine dondu yeniden başlatıp denedim "
E: dpkg kesintiye uğradı, sorunu düzeltmek için elle 'dpkg --configure -a' komutunu çalıştırın.
E: _cache->open() failed, please report.
" dedi ne yapmam gerek?
ekran görüntüsü:
yazıdaki komutu çalıştırmayı denedim fakat "dpkg: hata: bu işlem süper kullanıcı ayrıcalıklarına ihtiyaç duyar" hatası aldım.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü - 2021-05-13 01-11-33.png
    Ekran Görüntüsü - 2021-05-13 01-11-33.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Belitilen komutun başına sudo ekleyip çalıştır.

Bir de yazdıkların çok karışık, anlamakta zorlanıyorum. Ben de devrik cümle kullanıyorum ara sıra, ama seninki devriliyor resmen.
 
Özür dilerim büyük ihtimalle anlamamanızın sebebi yazılara hep sonradan ekleme yapmamdır dediğiniz şeyi deniyeceğim hayırlı bayramlar.
Kodu dediğiniz şekilde yazdım ama yükleme devam ederken bilgisayar yine dondu güvenli mod olmasına rağmen.
 
Son düzenleme:
Aşağıdaki komutlarla intel_idle.max_cstate=1 değişkenini açılışa eklemeyi dene bakalım, bu Baytrail ailesi işlemcilerde donma sorunuu çözüyor, sendeki işlemci bu sınıftan değil ama işe yarayabilir.

Kod:
echo 'GRUB_CMDLINE_LINUX="$GRUB_CMDLINE_LINUX intel_idle.max_cstate=1"' | sudo tee /etc/default/grub.d/cstate.cfg
Kod:
sudo update-grub

Bunlardan sonra sistemini yeniden başlat. Yeniden başlatınca aşağıdaki komutu çalıştır, çıktılarda intel_idle.max_cstate=1 değişkenini görüyorsan işlemi uygulayabilmişsin demektir.

Kod:
cat /proc/cmdline
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı