- Makaleler
- 6
Waiting for cache lock: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock-frontend.
APT'yi kullanan diğer işlemin bitmesini bekleyin.
Waiting for cache lock: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock-frontend.
Başlangıç uygulamalarını aç derken? Hocam ben Linux' a yeni giriş yapıyorum biraz daha açıklar mısınız?Sonra başlangıç uygulamalarını aç ve aşağıdaki komutu, özel komut olarak ekle.
Başlangıç uygulamalarını aç derken? Hocam ben Linux' a yeni giriş yapıyorum biraz daha açıklar mısınız?
Gerçekten çok teşekkür ederim tam istediğim şeydi.Menüden aratıp başlangıç uygulamalarını aç (masaüstü ortamına göre ismi değişebilir). + tuşu ya da Ekle düğmesine tıkla. Yukarıda verdiğim komutu, açılan pencerenin komut kısmına yaz. İstediğin bir ismi belirle ve ekleye tıkla. Böylece komut oturum açarken çalışacak ve gösterge otomatik olarak panele eklenecek.
Evet o çubuk gayet iyi iş görüyor. Teşekkür ederim.Bu göstergenin sadece temel işlevi var(ama çalışıyor ve iş görüyor); çok daha ayrıntılı bir şey arıyorsanız, şu bağlantılardaki uygulamayı kurabilirsiniz. Bununla çok daha ayrıntılı güç profilleri oluşturabilir ve yönetebilirsiniz.
Linux Mint 20.1 cinnamon CPU dalgalanması
Başlıkta da belirttiğim üzere Linux Mint 20.1 cinnamon yükledim fakat tarayıcıda -firefox- video izlerken ya da ofis programlarını kullanırken işlemcide %100'e varan dalganmalar oluyor ve W 8.1 ya da W 10'da sesi çıkmayan fan bazen susmuyor. Çekirdek sürümünü yükselttim yine aynı. İşlem yaparken...www.technopat.net
Çözüldü: Aspire V5-531 Linux Mint kasıyor
Dünden beri bu sorunla uğraşıyorum.. Tüm güncellemeleri, sürücü güncellemelerini yaptım. Hala arayüz ve genel Cinammon kasıyor. Eğer Xfce'ye geç diyecekseniz, söyleyeyim, aynı bilgisayarda Dual Boot'la aynı anda Manjaro kde de kullanıyorum. Yani sorun Mint sürümü ve Cinammon kaynaklı değil. Bir...www.technopat.net
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.