Merhabalar. Linux Mint Xfce kullanıyorum. Geçen gün Minecraft oynamaya çalıştığımda şöyle bir sorun fark ettim klavyede yazmaya başlayınca touchpad donuyor yazmayı bırakınca eski haline geliyor ve imleci hareket ettirebiliyorum. Nasıl çözeceğim hakkında bir fikri olan var mı?
Sistem Ayarları'na girin, Fare ve Dokunmatik Panel'e tıklayın, Dokunmatik Panel sekmesine gelin ve Yazarken dokunmatik paneli pasifleştir butonuna tıklayın.
Sistem ayarları'na girin, fare ve dokunmatik Panel'e tıklayın, dokunmatik panel sekmesine gelin ve yazarken dokunmatik paneli pasifleştir butonuna tıklayın.
Xfce'deki bu özellik synaptics ile sağlanabiliyormuş. Aşağıdaki komutla gerekli paketi kurun.
Kod:
sudo apt install xserver-xorg-input-synaptics
Sonra aşağıdaki komutla görüntü yöneticisini yeniden başlatın, böyle X de yeniden başlayacak ve libinput yerine otomatik olarak synaptics kullanılacak.
Kod:
sudo systemctl restart lightdm.service
İşlemlerden sonra, aynı ayarı açtığında aşağıdaki gibi bir seçenek görmen gerekir. Buradan yazarken pasifleştirme seçeneğini iptal edeceksin.