Linux Mint Klavyeyi Kullanınca Touchpad Kilitleniyor

nolonger

Hectopat
Katılım
27 Şubat 2021
Mesajlar
153
Merhabalar. Linux Mint Xfce kullanıyorum. Geçen gün Minecraft oynamaya çalıştığımda şöyle bir sorun fark ettim klavyede yazmaya başlayınca touchpad donuyor yazmayı bırakınca eski haline geliyor ve imleci hareket ettirebiliyorum. Nasıl çözeceğim hakkında bir fikri olan var mı?
 
Sistem ayarları'na girin, fare ve dokunmatik Panel'e tıklayın, dokunmatik panel sekmesine gelin ve yazarken dokunmatik paneli pasifleştir butonuna tıklayın.

Sistem ayarlarını bulamadım.
1630659490619.png


Burası mı?
 
Xfce'deki bu özellik synaptics ile sağlanabiliyormuş. Aşağıdaki komutla gerekli paketi kurun.

Kod:
sudo apt install xserver-xorg-input-synaptics

Sonra aşağıdaki komutla görüntü yöneticisini yeniden başlatın, böyle X de yeniden başlayacak ve libinput yerine otomatik olarak synaptics kullanılacak.

Kod:
sudo systemctl restart lightdm.service

İşlemlerden sonra, aynı ayarı açtığında aşağıdaki gibi bir seçenek görmen gerekir. Buradan yazarken pasifleştirme seçeneğini iptal edeceksin.

xfce-touchpad.png
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı