Linux Mint kullanılır mı?

Donanım detaylarını sormuş arkadaş.
İşlemci ve RAM nedir en azından?

LMDE'ye PPA depoları eklenemiyor. Normal Linux Mint kullanmanızı öneririm.
PPA depolarını iki senedir kullanmadım, ihtiyacım da yok. Her şey Debian deposunda var.

Ben PPA mantığını sevmiyorum. AUR'a en yakın olan şey PPA ancak depolar ortak olmadığı için bakım ve güncelleme kısmında ciddi sorunlar yaşanıyor. Oluşturucusunun başıboş bıraktığı ve yeni Ubuntu tabanlarında çalışmayan, çakışan, eskimiş birçok PPA deposu mevcut. O nedenle de PPA depoları önermiyorum.

Arch ve AUR kesinlikle ayrılmaz ikili ancak Ubuntu ve PPA yan yana bulundurulmamalı.

Oluşturucusunun başıboş bıraktığı ve yeni Ubuntu tabanlarında çalışmayan, çakışan, eskimiş birçok PPA deposu mevcut. O nedenle de PPA depoları önermiyorum

Linux Mint, PPA deposu eklemek için kendi aracını kullanıyor ve bu araç taban için desteği olmayan bir PPA deposu varsa, bunun eklenmesini engelliyor. Bu açıdan diğer tüm Ubuntu tabanlı dağıtımlardan farklı.

Hatta ana sürüm yükseltmelerinde (20.x'den 21'e) uyumsuz bir PPA deposu varsa, yükseltme sırasında otomatik siliniyor. İleri seviye kullanıcıların bu özelliği gözardı etmesini sağlayacak bir seçenek dahi yükseltme aracında mevcut.

Linux'a geçmeyi düşünüyorum. Linux Mint güzel mi?

Yeni, az tecrübeli ya da ileri seviye kullanıcılar için kolaylıklar sağlayan bir dağıtım. ISO dosyasını USB'ye yazdırıp deneyebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı