Linux Mint kullanılır mı?

berquex

Centipat
Katılım
29 Nisan 2020
Mesajlar
17
Beyler hayatım boyunca Windows kullandım, arkadaşım Linux Mint'ın hem daha hoş hem de daha iyi olduğunu söylüyor. Genel olarak oyun oynuyorum, geçmeli miyim? Oyun olarak performans kaybı olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer oyun olarak düşünürsek Windows'a gelen güncellemeler oyun optimizasyınunu sağlıyor, oyun içinse kesinlikle winsows(bence Windows her konuda daha iyi de )
 
Bence oyun oynamak için en rahat işletim sitemi Windows 8.1 veya Windows 10'dur. Linux dağıtımlarının tamamı her oyunu da desteklemediğnden dolayı (Wine adlı programla kurulup oynanabiliyor fakat performans kayıpları yaşanıyor) oyuncuların pek tercih ettiği işletim sistemleri olamıyorlar. Hangi oyunları oynamak istiyorsun peki? @berquex
 
Eski donanımlı bir sisteme sahipsen Linux'e geçmek bazı durumlarda avantaj olabiliyor bunu en güzel bir şekilde siz test edebilirsiniz ama güncel parçalardan oluşan bir sistemin varsa Windows'ta kalmak daha mantıklı. Bununla birlikte Mint değilde Arch veya Arch tabanlı agresif güncelleme alabilen Manjaro ile devam etmek oyun odaklı bir sistemin temeli için daha uygun.

Şahsi fikrim ise Linux ile bir deneyiminiz yoksa hiç uğraşmayın daha iyi. Başlangıç için düşünüyorumda, ilgisiz ve kulaktan dolma bilgilerle Linux'e gelenler için çekilecek dert değil.

Not: Linux bu iyi gidişe devam ederse yakında imzamı değiştirmem gerekecek.
 
Son düzenleme:
Beyler hayatım boyunca Windows kullandım, arkadaşım Linux Mint'ın hem daha hoş hem de daha iyi olduğunu söylüyor. Genel olarak oyun oynuyorum, geçmeli miyim? Oyun olarak performans kaybı olur mu?
Arkadaşlar güzel açıklamış söyledikleri gibi performans kaybı yaşarsın bundan dolayı oyun için Windows'a devam edip Mint'ı sanal makineden kullanabilirsin. Linux çok zevklidir, açık kaynağın tam olarak anlamını kullandıkça öğrenip hayatının bir yerine entegre etmeye başlarsın. Sanal makineye kurulum yapacaksan temiz yapmanı öneririm ileride başına bela olabilir :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı