Linux Mint LoL nasıl yüklenir?

Katılım
28 Ağustos 2020
Mesajlar
11.681
Makaleler
9
Çözümler
135
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Linux Mint'a LoL kurmak istiyorum. Birkaç yöntem biliyorum ama en iyi performansı elde etmek istiyorum. Bilgisayarımın donanım özellikleri pek iyi değil. GT220M :). Lutris mi denemeliyim? Ne önerirsiniz? Nasıl yapabilirim anlatırsanız aşama aşama sevinirim.
 
Eski cihaz sayın hocam. MBR olarak yazdırdım ve çalıştırmayı başardım. Şu an son dokunuşları yapıyor ve kuruldu gibi. Tek problemim sürücü desteği yine aynı şekilde olacak mı az çok ve umarım program yüklerken yormaz beni. Sonuçta yeni farklı tabanlı bir OS tercih ettim.

Linux'larda yazılım indirici marketler oluyor onlardan indirip daha rahat bir şekilde kullanabilirsin.
 
Linux'larda yazılım indirici marketler oluyor onlardan indirip daha rahat bir şekilde kullanabilirsin.
Sağ olun hocam bir bakacağım. Bu arada bu Manjaro Linux'da ben Web üzerinden hangi uzantı ve dağıtımı seçerek kurulum yapacağım? Debian mı yoksa farklı birşeyler mi var?
 
@Weaponised Penguins hocam kuruluyor şu an ama bir sorum olacak. Nvidia driver'ını Linux Mint'daki gibi kurabilir miyim yoksa Open Source bir driver ile mi idare ettirecek bu OS beni?
Doğrusu NVIDIA kartlı bilgisayara Linux kurmadım. Pek bir fikrim yok yani. Fakat yazılım merkezi ile kurulabilir diye biliyorum.
Sağ olun hocam bir bakacağım. Bu arada bu Manjaro Linux'da ben Web üzerinden hangi uzantı ve dağıtımı seçerek kurulum yapacağım? Debian mı yoksa farklı birşeyler mi var?
.tar.gz
Arch olan seçeneği seçeceksin.

Zaten genelde gerek kalmıyor. Çoğu AUR, snap ve resmi depolarda var.
 
Sağ olun hocam bir bakacağım. Bu arada bu Manjaro Linux'da ben web üzerinden hangi uzantı ve dağıtımı seçerek kurulum yapacağım? Debian mı yoksa farklı bir şeyler mi var?

Örnek:

İndirmek için:
pamac install chromium. pacman -S chromium

Kaldırmak için:
pamac remove chromium. pacman -R chromium
 
Hocalarım sağ olun.

Birazdan uygulama yükleyeceğim fakat.
Driver'lar konusuna taktım. Maalesef open-source kaynaklı driver kullanıyor. Nvidia driver'larını kuramadım.

Şöyle bir yer buldum ancak hepsini işaretleyip kuramıyorum. Teker teker yapabiliyorum ama sanırım.
16126115453118544845178201922910.jpg

Arkadaşlar denedim maalesef olmadı ekran gelmiyor :(. Mahkum kaldım open-source'a. Şimdi bir de silip yeniden yükleyeceğim anasını sattığımın şeyini. Olsun. Bu arada OS'un Ram tüketimi mükemmel kullanılması gereken bir OS tavsiye ederim. Kararlı ama bu driver işini halletmeleri lazım. Linux Mint kendi kendine kurduydu ne güzel.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar denedim maalesef olmadı ekran gelmiyor :(. Mahkum kaldım open-Source'a. Şimdi bir de silip yeniden yükleyeceğim anasını sattığımın şeyini. Olsun. Bu arada OS'un RAM tüketimi mükemmel kullanılması gereken bir OS tavsiye ederim. Kararlı ama bu driver işini halletmeleri lazım. Linux Mint kendi kendine kurduydu ne güzel.

80GB HDD.
2 GB RAM
Yüklesem nasıl olur sizce?
 
80GB HDD.
2 GB RAM
Yüklesem nasıl olur sizce?
Hocam edindiğim ilk izlenimler:
Sistem boşta kullanım 513 MB Ram.
Boşta İşlemci kullanımı 0-1. (Windows'daki gibi masaüstü boşken bile %60 işlemci kullanımı söz konusu değil.)

İşletim sistemi hızlı ve kararlı.
Depo güncelleştirmeleri hızlı. Hemde baya hızlı gerçekten. Ubuntu'nun depolarından açık ara hızlı. İşletim sisteminde basit animasyonlar oldukça güzel ama RAM'e etki etmiyor pek sanırım. Bu arada KDE sürümünü kullanıyorum. XFCE elbet daha düşük ram kullanımı sunacaktır. OS hızlı gibi gözüküyor ama bilmiyorum Linux Mint'ın arayüz daha hoştu. Belki özelleştirme yaparsam biraz daha iyileşebilir. Üstünde çalışacağım.

Daha yeni kullanan biri için oldukça az değerlendirebildim ama sizi üzeceğini sanmıyorum.

Bu arada Temalar çok ama çok iyi :). Tema mağazasında en çok indirilenler yapınca dehşet güzel temalar var. MacOS yapabiliyoruz falan oldukça hoşuma gitti. Kişiselleştirme mükemmel ötesi.
 
Depo güncelleştirmeleri hızlı. Hemde baya hızlı gerçekten. Ubuntu'nun depolarından açık ara hızlı.
Nedeni pacman.

APT gibi yavaş değil. Aynı paketi, aynı hızda, aynı repo adresinden APT ile 2-3 dakikada indirerken, pacman ile 1-2 dakika gibi kısa sürede kuruyorum.
 
Hocam edindiğim ilk izlenimler:
Sistem boşta kullanım 513 MB RAM.
Boşta işlemci kullanımı 0-1. (Windows'daki gibi masaüstü boşken bile %60 işlemci kullanımı söz konusu değil.)

İşletim sistemi hızlı ve kararlı.
Depo güncelleştirmeleri hızlı. Hemde bayağı hızlı gerçekten. Ubuntu'nun depolarından açık ara hızlı. İşletim sisteminde basit animasyonlar oldukça güzel ama RAM'e etki etmiyor pek sanırım. Bu arada kde sürümünü kullanıyorum. Xfce elbet daha düşük RAM kullanımı sunacaktır. OS hızlı gibi gözüküyor ama bilmiyorum Linux Mint'ın arayüz daha hoştu. Belki özelleştirme yaparsam biraz daha iyileşebilir. Üstünde çalışacağım.

Daha yeni kullanan biri için oldukça az değerlendirebildim ama sizi üzeceğini sanmıyorum.

Bu arada temalar çok ama çok iyi :). Tema mağazasında en çok indirilenler yapınca dehşet güzel temalar var. macOS yapabiliyoruz falan oldukça hoşuma gitti. Kişiselleştirme mükemmel ötesi.

Nedeni pacman.

Apt gibi yavaş değil. Aynı paketi, aynı hızda, aynı repo adresinden apt ile 2-3 dakikada indirerken, pacman ile 1-2 dakika gibi kısa sürede kuruyorum.

Allaaaaaaaaaaah, indirme işlemi başladı bile 🤣

screenshot_1.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı