Linux Mint makyajlanmış Ubuntu değil mi?

Pardus'un ETAP sürümü bence çok hoş, akıllı tahtalarda Windows'tan daha iyi çalışıyor bence. Bizim akıllı tahtalara ETAP kurmuşlardı şahlandı bence.
Buradan ETAP projesine bakabilirsiniz:Etap
10 yıllık akıllı tahta var bizim okulda sürekli arıza çıkarıyor, kasıyor. Etap yüklü ayrıca.

Kaçamak cevap verme amaç ne? Proje neden var? Nasıl çıktı? Ne aşamalardan geçti neden sekteye uğradı biraz tarihine bak.

Kaçamak cevap verme amaç ne? Proje neden var? Nasıl çıktı? Ne aşamalardan geçti neden sekteye uğradı biraz tarihine bak.

Kaçamak? Kaçamak cevap verdiğimi sanmıyorum.

Proje, Türk halkını sözde bilgisayarda dışa bağımlı olmama adına var.
Hatırladığım kadarıyla 2011 yılından sonra ekip dağılınca maintain etmesi daha basit bir tabana geçerek Debian bazlı bir dağıtıma dönüştürdüler.
Ve şu anda da amacına hitap edemiyor.

Buyur sana hikayesi, gözlerim doldu distro için verdikleri emekten (!):

Bugüne kadar ElementaryOS kullandım, Arch kullandım, Ubuntu kullandım, Lubuntu kullandım, Kali kullandım, Mint, Manjaro, Fedora... Kısacası sayısız Linux dağıtımı kullandım. Hepsini kullanmamın bir sebebi vardı. Hiç Pardus indirme ihtiyacı duymadım. Kullanmam için Pardus bana ne sunuyor? Devletin kendi bilgisayarına indirmesi kurumsal anlamda bir şey ifade etmiyor.

@siriius Hocam meraktan soruyorum. Neden Manjaro Mint gibi dağıtımlara ihtiyaç duydunuz?

Pardus'ta parlak bir gelecek goremiyorum, yeterince emek yok sirf yapilmak icin yapilmis bir dagitim. Mint'i de kullanacagim soylenemez tabiki. Ikiside cok basit son kullanicilar icin uretilmis, aptallastirilmis dagitimlar bence.

Mint'i laptopuma kurdum sonra sildim. Manjaro'yu geliştirme yaparken uygulama merkezi, topluluğu ve Arch tabanlı olduğu için kullanmıştım.
Yani özel bir amaç uğruna kullanmamışsınız. Ben de Pardus'u kullanırken Mint'e ihtiyaç duymuyorum. Bu Mint'in kötü olduğu anlamına mı gelir?

Herhangi bir Linux dağıtımının alıp değiştirip kendi adınızla yayınlayabilirsiniz. isterseniz tek bir satır kod yazmamış olun.

Yurt dışında çıkıpta kimse Ubuntu'ya çakma Debian demezken bizde böyle bir algı var. Bir dağıtımdan dallanmış meta türemiş olmak, yazılımın kopyası yapmaz.
Asıl ekip 2011'de değil 2008'de dağıldı. FETÖcüler gelmeye başladıktan sonra proje lideri arkadaşım olmak üzere tüm ekip bir bir uzaklaştırıldılar. Şimdi Kanada, Amerika, Avrupa'ya dağılmış durumdalar.

Yukarıda yazılan yazıda olanları bizzat kendi gözümle gördüm, şahit oldum. Pardus'un neler yaşadığını çok iyi biliyorum. En son nesil

Eğer siz kaynak kodlarını incelemeden bir yazılımı kamuya koyuyorsanız bir ajanı kendi içinize sokuyorsunuz demektir. Bu ister Windows olsun isterse Açık kaynak Linux olsun.
Pardus'un ilk yapmaya çalıştığı şey kamuda ihtiyacı karşılayacak bir işletim sistemi yazılımı sunmaktı. İlk ekibinde odak noktası son kullanıcı olmadı. 20 kişilik çekirdek ekip sadece kamu tarafındaki kullanılacak olan bilgisayarlardaki kernele yoğunlaştı. Daha sonraları ekip büyüdükçe GUI ve diğer isterler karşılanmaya başlandı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…