Kusura bakma ama hiçbir şey anlamadım. Kolay gelsin.Aslında ben önceden macOS kuracaktım ama ya bilgisayarım bozulursa diye ondan dolayı eski bilgisayarım olsa ona Linux kurardım zaten Linux'un amacı eski bilgisayarları canlandırmak için. Ama en azından sanki Windows kullanıyormuş gibi yaparım yani en azından bana eğlenceli gelir![]()
Linux yerine Hackintosh deneyin meselagüzel öğrenim olur.
Ben aslında Linux Mint'i Rufus'la kurmuştum Ventoy'u bilmiyordum.
Hackintosh kolay değil zaten, genel süreci öğrenmek için debelenmek adına iyi bir seçenek. 12 13 yaşında bunlar ile uğraşıyordum ben, güzel yerlere de getirdi beni. Keskin ifadeleri emin olarak yazalım lütfen.Bilmiyordum demeniz ve ne için kullanıldığına bakmadığınız o kodları girerseniz bir yere varmanız çok zor olur. Hangi yapay zekaya sorduysan derdini düzgünce anlatamamışsın demektir.
Hackintosh kolay sanıyorsan yanılıyorsun. Hele 0'dan kendin yaparsan bilgisizim diye başladığın bu yolculuktan ödüllü kullanıcı olarak çıkarsın.
Rufus kullanman Linux üzerinde bir şey ifade etmiyor. Ventoy'u öğrendin, hayırlı olsun. "bilmiyordum" demen araştırma konusunda becerilerinin eksik olduğunu gösteriyor, Hackintosh yapmayı denemen senin vaktini öldürmek için biçilmiş kaftan.
Bende önceden güncellemeleri yapmıştım Mint'te ama hiçbir şey yaramamıştı ve sürücü yöneticisine girmiştim ve hiçbir sürücü bulamadı.Daha az önce Mint Xfce geçtim. Hatta şu anda sistem güncellemelerim yapılıyor. İnanın sizin kadar sıfır bilgi ile yükledim ama bu kadar abartılacak bir şey olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.
Bende önceden güncellemeleri yapmıştım Mint'te ama hiçbir şey yaramamıştı ve sürücü yöneticisine girmiştim ve hiçbir sürücü bulamadı.
Bende önceden güncellemeleri yapmıştım Mint'te ama hiçbir şey yaramamıştı ve sürücü yöneticisine girmiştim ve hiçbir sürücü bulamadı.
Kesin ifadeler kullanırken emin olalım dedim, kesin ifade istemedim@699702 kesin cümleler mi istiyorsun? Verelim.
Sen yapabildin diye o yapabilecek mi sanıyorsun? Buna kalırsa ben sana göre daha erken başladım bu işlere, kalkıpta sana cahilmişsin gibi davranıyor muyum? Sende bir şeyler biliyorsun, bende ama karşındaki kişiyi tanımadan, derdini bulmadan nasıl yardım edeceksin? Konusuna yardım etmek yerine kategori dışı öneri veren sen nasıl olurda o konuya odaklanıp sorunu çözeceksin. Hackintosh yapmak marifet olsa bile her donanıma aynı şey işler mi, işlemez. Konu sahibi daha Linux'ta zorluk çekip laf atarken Hackintosh yaparken neler neler söyler. İnternette paylaşılan her bilginin doğru olmadığını biliyorsun, çıkan sorunlarda araştırdığında sonuca ulaşamayacağını biliyorsun. Hackintosh'a kalkıştığında deneyimli insanlara sormayı seçiyorsun.
Terminal üzerinden de denediğini var sayıyorum. Apt'nin azizliğine uğramışsındır. Repo linkini değiştir, birleşik kırallık ve Amerika repoları biraz daha sık güncelleniyor.
Yapmamıştım hocam.Hocam sudo apt Update ve ardından sudo apt upgrade yaptınız mı acaba? Ben ilk güncellemeleri terminalden değil de arayüzden başlattım ve az önce güncellemeler bitti sistemi yeniden başlattım sonra bunu terminalden yazdım 1 tane yükseltme gibi bir şey daha çıktı onu da güncelledi.
Yapmamıştım hocam.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.