Çözüldü Linux Mint scroll lock çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ayberk2310ofpc

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
8 gb ram 120 gb hikvision c100 sata 3 ssd intel core i5 2430m 2.40 ghz intel hd graphics 3000
Meslek
pc
A4kdaşlar Linux Mint kullanıyorum ama klavemin ışıkları yanmıyor.
Bu komudu buldum düzeldi.

Xmodmap -e "add mod3 = scroll_lock"

Xmodmap -p
Xmodmap -e "add mod3 =scroll_lock"
Echo "add mod3 =scroll_lock" >> ~/.xmodmap

Ama PC'yi kapatıp açınca yine açılmıyor her seferinde komut girmek istemiyorum.

Çözüm
Burası değil Mint simgesine dokunun ve "oturum ve başlangıç" yazın.

Özel komudu seçtimEki Görüntüle 2105675

Windows'ta bir komutu uygulama yapmak için .bat yapıyorduk Linux için öyle bir özellik var mı?

Linux için ".sh" uzantılı betik dosyaları yazabilirsiniz.

Bir not defteri açın ve komutu içine yazın ardından farklı kaydet deyip dosya ismini yazın ve uzantısı ".sh" yapın.

Ardından bu dosya üzerinden istediğiniz işlemi mesela çift tıklayıp çalıştırma yapabilirsiniz.

Not: Scroll açıkken kısayollar çalışmıyor.

Bir not defteri açın ve komutu içine yazın ardından farklı kaydet deyip dosya ismini yazın ve uzantısı ".sh" yapın.

Ardından bu dosya üzerinden istediğiniz işlemi mesela çift tıklayıp çalıştırma yapabilirsiniz.

Tabii oluşturduğunuz betik dosyasına izin vermeniz gerekiyor dosyanın olduğu yerde bir terminal açıp chmod +rwx dosyaadı.sh komutunu girin.
A4kdaşlar Linux Mint kullanıyorum ama klavemin ışıkları yanmıyor.
Bu komudu buldum düzeldi.

Xmodmap -e "add mod3 = scroll_lock"

Xmodmap -p
Xmodmap -e "add mod3 =scroll_lock"
Echo "add mod3 =scroll_lock" >> ~/.xmodmap

Ama PC'yi kapatıp açınca yine açılmıyor her seferinde komut girmek istemiyorum.

Oturum ve başlangıç kısmına yeni komut ekleyin ve oturum açtığınızda şeklinde ayarlayın.

Arama kutusu>oturum ve başlangıç>kendiliğinden uygulama başlatma>>ekle. Bir ad verin ve komut kısmına o kodu yazın ve tamama tıklayın.

özel komudu seçtim
Ekran Görüntüsü - 2024-02-02 20-44-55.png

Windows'ta bir komutu uygulama yapmak için .bat yapıyorduk Linux için öyle bir özellik var mı?

Özel komudu seçtimEki Görüntüle 2105675

Tabii oluşturduğunuz betik dosyasına izin vermeniz gerekiyor dosyanın olduğu yerde bir terminal açıp chmod +rwx dosyaadı.sh komutunu girin.

Çözüm
Teşekkürler PC açılınca artık çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı