Linux Mint XFCE kurarken "SYSLINUX 6.04 EDD 6.04-pre1" hatası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Herkese merhaba. 2 GB RAM'li eski bir Samsung Netbook'a Linux Mint XFCE kurmaya çalıştım. Şu linkten indirdiğim ISO dosyasını 32 GB belleğime Rufus ile Windows yazdırır gibi yazdırdım. Boot sırasını falan da seçtikten sonra şu hata çıktı:
linux.jpg

İlk defa Linux kuruyorum yanlış yaptığım bir yer mi var acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Herkese merhaba. 2 GB RAM'li eski bir Samsung Netbook'a Linux Mint XFCE kurmaya çalıştım. Şu linkten indirdiğim ISO dosyasını 32 GB belleğime Rufus ile Windows yazdırır gibi yazdırdım. Boot sırasını falan da seçtikten sonra şu hata çıktı: Eki Görüntüle 675056
İlk defa Linux kuruyorum yanlış yaptığım bir yer mi var acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.
UEFI veya Legacy? MBR veya GPT? DD modunda yazdırın.
Herkese merhaba. 2 GB RAM'li eski bir Samsung Netbook'a Linux Mint XFCE kurmaya çalıştım. Şu linkten indirdiğim ISO dosyasını 32 GB belleğime Rufus ile Windows yazdırır gibi yazdırdım. Boot sırasını falan da seçtikten sonra şu hata çıktı: Eki Görüntüle 675056

Çözüm
Öncelikle bazı şeyleri kontrol edelim. UEFI/BIOS üzerinde varsa "Secure Boot"u kapatın. Windows'ta güç seçeneklerinden "Hızlı Başlatma"yı kapatın.

Bunlar tamam ise ISO dosyasını Rufus'la DD modunda yazdırmayı deneyin.(Rufus'ta "Başlat" tuşuna bastıktan sonra bunu soruyor.)

Son düzenleme:
Hocam hazır ayarlarda.
Öncelikle bazı şeyleri kontrol edelim. UEFI/BIOS üzerinde varsa "Secure Boot"u kapatın. Wndows'ta güç seçeneklerinden "Hızlı Başlatma"yı kapatın.

Bunlar tamam ise ISO dosyasını Rufus'la DD modunda yazdırmayı deneyin.(Rufus'ta "Başlat" tuşuna bastıktan sonra bunu soruyor.)
Secure Boot bu bilgisayarda yok. (Security falan hiçbir yerde yok eminim.) Şu anda DD modunda tekrar yazdırırken Windows'ta hızlı başlatmayı kapatacağım.
Öncelikle bazı şeyleri kontrol edelim. UEFI/BIOS üzerinde varsa "Secure Boot"u kapatın. Wndows'ta güç seçeneklerinden "Hızlı Başlatma"yı kapatın.

DD modunda yazdırdıktan sonra sorun çıkmadı, şu anda kurulumunu yapıyorum. Yardımınız için teşekkür eder iyi akşamlar dilerim. Bir de küçük bir sorum olacak: Yaklaşık 3 dakikadır ekranda Linux Mint Logosu yer alıyor, bu normal mi acaba?
Galiba en son mesaj yazan ben olduğum için bildirim gitmiyor @Kerem00

Son düzenleme:
Yaklaşık 3 dakikadır ekranda Linux Mint Logosu yer alıyor, bu normal mi acaba?
USB yavaş olduğu için olabilir. Normaldir.

DD modunda yazdırmanızı benden önce @Dengesiz Kokarca söylemiş. Onun mesajını en iyi cevap olarak raporlayabilirsiniz sorununuz çözüldüyse.

USB yavaş olduğu için olabilir. Normaldir.

DD modunda yazdırmanızı benden önce @Dengesiz Kokarca söylemiş. Onun mesajını en iyi cevap olarak raporlayabilirsiniz sorununuz çözüldüyse.
Yaklaşık 17 dakika oldu hâlâ öyle. Asıl hata düzeldiği için @Dengesiz Kokarca 'nın mesajını raporluyorum ve sanırım şimdiki durum için konu açmam gerekecek. Teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı