Çözüldü Linux Mint'te GPU Core Clock nasıl düşürülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
sudo nvidia-xconfig --cool-bits=8 yazıp bilgisayarı yeniden başlatın. Bu kod otomatim olarak x konfigürasyonu hazırlayacak, overclock ve fan kontrolünü mümkün hale getirecek.

Yeniden başlattıktan sonra NVIDIA X Settings(nvidia-settings) altındaki Powermizer kısmından hem çekirdeğe hem de belleğe izin verilen değerler aralığında overclock veya underclock yapabilirsiniz. Yapmak istediğiniz değere tıklayıp değer verip entere basmanız yeterli.

Underclock için değerlerin başına -(eksi) ekleyin, varsayılan ayarlar için 0(sıfır), overclock için sayı değeri yeterli.

Overclock'un dikkatli yapılması gerektiğini bildiğinizi varsayıyorum. 1000 yapılabilir yazıyor diye 1000 yazıp çalıştırmayın.

Bir ihtimal siyah ekrana düşme ihtimali var. Öyle olursa CTRL + ALT + F2 yapıp TTY'ye girin. sudo rm -rf /etc/X11/xorg.conf yapıp dosyayı silin.

Wayland sunucuda bunu yapmanız mümkün değil.
Yazıyı bir daha okuyun, birçok ekleme yaptım düzenleyip.
Siyah ekrana düşerse kurtarmayı başarabilir miyim bilmiyorum. Linux Mint'te bile çok bilgisiz ve tecrübesizim. Sadece Core Clock'u -10'a falan getirip bir nevi undervolt yapmak istiyorum. Böylece ekran kartım oyunlarda daha az ısınacak.

@Cruslan Mesajda anlattığınızı denedim ve oldu, ama PC'yi yeniden başlatınca NVIDIA X Settings'teki ayarlarım geçerli olmuyor. Programdan çıkarken aşağıdaki gibi yazıyor. Mümkünse ayarlarımın kalıcı olabileceği bir yöntem anlatın.

1.png

Hatta aşağıdaki kısımda yapacağım ayarlar da kalıcı olsun istiyorum. Çünkü bu kısımdaki ayarlarım da kalıcı olamıyor maalesef.

2.png

Üstteki görüntüde değişiklik yapıp kaydetmeye çalışınca şöyle yazıyor ve kaydedilmiyor;

3.png

Son düzenleme:
Ayarlamaları dağıtımınızın sağladığı programlar ile yapın, daha sağlıklı olur. nvidia-settings eksik bir program.
Bunu yapabilecek bir program bilsem Linux'ta yapacağım ama bilmiyorum maalesef. Oysa çok basit bir şey. Windows'ta MSI Afterburner ile bir tıkla oluyor bu iş.

Bunu yapabilecek bir program bilsem Linux'ta yapacağım ama bilmiyorum maalesef. Oysa çok basit bir şey. Windows'ta MSI Afterburner ile bir tıkla oluyor bu iş.
Ekran çözünürlüğü ayarını Linux Mint'in ayarlarından yapın. Overclock vs. için GreenWithEnvy kullanılabilir ancak üreticisinin terk ettiğini hatırlatmak isterim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı