- Makaleler
- 5
Ekran kartım NVIDIA 1650S. Linux Mint'te GPU Core clock hızını nasıl düşürebilirim?
sudo nvidia-xconfig --cool-bits=8 yazıp bilgisayarı yeniden başlatın. Bu kod otomatim olarak x konfigürasyonu hazırlayacak, overclock ve fan kontrolünü mümkün hale getirecek.nvidia-settings) altındaki Powermizer kısmından hem çekirdeğe hem de belleğe izin verilen değerler aralığında overclock veya underclock yapabilirsiniz. Yapmak istediğiniz değere tıklayıp değer verip entere basmanız yeterli. sudo rm -rf /etc/X11/xorg.conf yapıp dosyayı silin.Siyah ekrana düşerse kurtarmayı başarabilir miyim bilmiyorum. Linux Mint'te bile çok bilgisiz ve tecrübesizim. Sadece Core Clock'u -10'a falan getirip bir nevi undervolt yapmak istiyorum. Böylece ekran kartım oyunlarda daha az ısınacak.Yazıyı bir daha okuyun, birçok ekleme yaptım düzenleyip.
nvidia-settings eksik bir program. /etc/X11 dizinine yazabilmek için root erişimi gerekli. sudo nvidia-settings yapmayı deneyebilirsiniz.Bunu yapabilecek bir program bilsem Linux'ta yapacağım ama bilmiyorum maalesef. Oysa çok basit bir şey. Windows'ta MSI Afterburner ile bir tıkla oluyor bu iş.Ayarlamaları dağıtımınızın sağladığı programlar ile yapın, daha sağlıklı olur.nvidia-settingseksik bir program.
Ekran çözünürlüğü ayarını Linux Mint'in ayarlarından yapın. Overclock vs. için GreenWithEnvy kullanılabilir ancak üreticisinin terk ettiğini hatırlatmak isterim.Bunu yapabilecek bir program bilsem Linux'ta yapacağım ama bilmiyorum maalesef. Oysa çok basit bir şey. Windows'ta MSI Afterburner ile bir tıkla oluyor bu iş.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.