Linux Mint'ten Ubuntu'ya geçme

ulman

Decapat
Daha fazla  
Linux Mint sistemimde hatalar vs. verdi Ubuntu kuracağımda Windows 10 da yaptığım gibi Rufus'dan mı yapacağım her şeyi, öyle değilse anlatabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehber ile Ventoy indir ve USB'ne kur. Ardından Ubuntu ISO'sunu indir ve USB belleğe kopyala. Kopyalams bittikten sonra nemo(dosya yöneticisi) açıp Ventoy'un yanındaki altında çizgi olan üçgene tıkla. Biraz sürebilir bu işlem. Ben de 10-20dk civarı sürdüğü oldu. Ardından USB'yi çıkarıp geri tak ve bilgisayarı yeniden başlatıp boot menu veya BIOS üzerinden USB'yi boot et. Ventoy ekranı gelecek karşına. Oradan ISO'nu seç ve normal boot seçeneğiyle boot et.

Ayrıca Ubuntu yerine Pop!_OS veya Fedora öneririm.

Hocam düz Ubuntu'nun kötü bir şöhreti var. Kendi açımdan gördüğümü söyleyeyim bence gereksiz bir ağırlığı var. Linux Mint önerecektim ama hatalar oldu demişsiniz. Zorin deneyebilirsiniz Core sürüm de iyi çalışır, Lite sürümde de 4 GB ramde uçurur gibi. Kurulum süreci aynı. İster rufus ister ventoy ile USB ile.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehber ile Ventoy indir ve USB'ne kur. Ardından Ubuntu ISO'sunu indir ve USB belleğe kopyala. Kopyalams bittikten sonra nemo(dosya yöneticisi) açıp Ventoy'un yanındaki altında çizgi olan üçgene tıkla. Biraz sürebilir bu işlem. Ben de 10-20dk civarı sürdüğü oldu. Ardından USB'yi çıkarıp geri tak ve bilgisayarı yeniden başlatıp boot menu veya BIOS üzerinden USB'yi boot et. Ventoy ekranı gelecek karşına. Oradan ISO'nu seç ve normal boot seçeneğiyle boot et.

Ayrıca Ubuntu yerine Pop!_OS veya Fedora öneririm.

Fedora indirme bulamadın internete Yusuf diye biri vardıda oda Torrent'ten çekiyor herhalde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı