Linux nasıl bir işletim sistemidir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cazz_ziel

Hectopat
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Arkadaşlar Linux u merak ediyorum. Nasıl bir işletim sistemi? Nasıl yükleyeceğim? İstersem windosa dönebilecek miyim? Oyunlarım çalışacak mı? Tüm ayrıntılarıyla anlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir.

Geri dönmeniz oldukça kolay. Aynı eskisi gibi de olur.

Peki nasıl kuracağım ve oyunlar çalışacak mı?

Linux destekli oyunlar çok az. Çoğu çalışmayacaktır.

Kurulum için ise ISO dosyasını USB belleğe yazın ve bilgisayarı bellek ile başlatın.

Yumi yazılımı işinizi görür, USB belleğe yazmak için.

Usb'yi çıkardığımda windostan mı çalışacak?

Kardesim geri dönme ile hiç uğrama virtualbox gibi bi sanal makinede kur dene bence .

Ya ben Linux un sayfasına girdim ordaki iso dosyasını nasıl usb'ye atacağım? Bir program lazım mı?

Kesinlikle Linux Ubuntuyu kullanın linux işletim sistemleri içinde en hızlılarından bi tanesidir. Linuxu iso dosyası olarak indirip usbden kurabilirsiniz yada kurmadan da deneyebilirsiniz. Windowsa alışanlar için linux değişik ve biraz karmaşık gelebilir ama linuxe alışınca kesinlikle windowsa dönmek istemiceksiniz.Ubuntu usbye yazmak için bootable programları var onları kullanın.Linuxe antivirus yüklemeye de gerek yoktur çünkü piyasadaki virüslerin hepsi windowsa göre olduğu için linuxe işlemez :D ayrıca linux ücretsiz bi işletim sistemidir ve bu da en büyük artısıdır. Eğer oyun felan oynıcaksanız da oyunların %90 ınını açmaz diyebilirim.Umarım kafanızdaki soru işaretlerini azda olsa azaltmışımdır.

Arkadaşlar Linux u merak ediyorum. Nasıl bir işletim sistemi? Nasıl yükleyeceğim? İstersem windosa dönebilecek miyim? Oyunlarım çalışacak mı? Tüm ayrıntılarıyla anlatırsanız sevinirim.

Linux iso dosyasını USB yazın. Boot sırasında USB'yi 1. sıraya alın. Kuruluma başlayabilirsiniz. İsterseniz Windows'a dönersiniz. İster Dualboot yapabilirsiniz. (Ubuntu ve Windows 8.1 beraber çalışacak örneğin.) Oyunlarınızın neredeyse hiçbiri çalışmaz. Bu arada Linux Mint linux dağıtımları arasındaki favorim ve tavsiyemdir. Bu arada Linux dağıtımları arasından SteamOS ile Steam oyunlarını oynayabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı