Linux nasıl kurulmalı?

Kerem_KK

Decapat
Daha fazla  
Garuda-DR460NIZed-Gaming Edition kuracağım Linux'ı hiç kullanmadığım için sevecek miyim bilmiyorum test için yüklüyorum. Ama windowsuda silmek istemiyorum oyunları ve Windows'u yeniden kurmak zor geliyor. 80 GB boş yerim var ISO'yu flashdan direk başlatmalı mıyım yoksa diski bölüp boot olarak seçip öyle mi kurmalıyım?

Sanal makinede bence önce deneyin, ondan sonra kurun.

Garuda-DR460NIZed-Gaming Edition kuracağım Linux'ı hiç kullanmadığım için sevecek miyim bilmiyorum test için yüklüyorum. Ama windowsuda silmek istemiyorum oyunları ve Windows'u yeniden kurmak zor geliyor. 80 GB boş yerim var ISO'yu flashdan direk başlatmalı mıyım yoksa diski bölüp boot olarak seçip öyle mi kurmalıyım?

Ya sanal makine ya da USB ile hazırlayıp live olarak kullanmak.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dualboot olarak kurabilirsin. Beğenmezsen Windows'a dönüp Linux'a ait disk alanını silersin olur biter.

Başlangıç için Garuda yerine Mint, Fedora veya Nobara kurman bence daha sağlıklı olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı