Linux nasıl kurulur?

fenerbahçe19

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarım Windows 10 Pro 64 Bit içinde 6 GB RAM bulunmakta, Intel i5 750 işlemci ve GeForce 9800 GT var. Yazılım için Linux kurmak istiyorum fakat dualboot olarak kursam yavaşlar mı çünkü Window'su da kullanmak istiyorum? Eğer kasar veya yavaşlar diyorsanız sanal makinede kurabilirim Linux'la yapacağım işlem Arduino ile robot vesaire yapmak okulda yazılım kursu olduğu için ileride TEKNOFEST vb işlemeler yapacağız o yüzden evimdeki bilgisyara Linux kurmak istiyorum. Farkındayım PC biraz kötü ne yapmalıyım? Ya da hangi yazılım diliyle daha rahat olur hangi işletim sistemi uygun olur?

Dualboot ile kasma veya yavaşlama olmaz. Başlangıç için Ubuntu öneririm.
Ubuntu'yu flash Bellek'e yazdırıp kurulumu yaparken "Windows'un yanına kur" diye bir seçenek sunuluyor. Öyle kurabilirsiniz.

Sanal makine kullanmanız performans için daha kötü olacaktır. Ayrıca sanal makineden USB bağlantı noktalarına erişim daha zordur.

Bir Linux dağıtımı bilgisayarınızda Windows'tan daha rahat çalışacaktır, bunların haricinde Ubuntu Budgie öneririm. Sadece 2 işletim sistemine yeterince alan verdiğinize emin olun.
Büyük ihtimal sadece ekran kartı sürücüsünü kurarak kullanıma devam edebilirsin.

Sanal makine kullanmanız performans için daha kötü olacaktır. Ayrıca sanal makineden USB bağlantı noktalarına erişim daha zordur.

Bir Linux dağıtımı bilgisayarınızda Windows'tan daha rahat çalışacaktır, bunların haricinde Ubuntu Budgie öneririm. Sadece 2 işletim sistemine yeterince alan verdiğinize emin olun.
Büyük ihtimal sadece ekran kartı sürücüsünü kurarak kullanıma devam edebilirsin.

Nasıl yani. Bu işlerde biraz cahilim fakat Ubuntu ne işe yarıyor acaba ve ben bu işleri hiç Linux vesaire kurmadan Windows üzerinden yapabilir miyim ya da hangisi daha rahat olur linuxmu windowsmu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı