1) Herhangi bir dağıtımın Web sitesinden indirebilirsiniz. Hangi dağıtımı kullanacağınız konusunda sorularınız varsa yardımcı olabiliriz.
2) Bu size göre değişir 9 ay önce Android AOSP ROM yapmak için indirmiştim. Şuanda tamamiyle Linux kullanıyorum. Kullandığınız programlar ve beklediğiniz şeye göre değişir.
3) Kali Linux siber güvenlik ve "hacking" öğretmek için kullanılan bir dağıtımdır. Öğretmek lafı kafanızı karıştırmasın üzerindeki yazılımları profesyoneller de kullanabilirler. Linux'u normal bir şekilde kullanmak isteyen bir kullanıcı için uygun bir dağıtım değildir.
4) Kurulum süreci hangi dağıtımı kuracağınıza bağlı olarak değişir. Ubuntu gibi bir dağıtımı ileri ileri diyerek 5-15 dk içinde de kurabilirsiniz veya Gentoo gibi dağıtımı 2-3 gün boyunca kurmasıyla uğraşabilirsiniz, nasıl isterseniz.
5) Bazı dağıtımlar otomatik olarak sürücü ve gerekli programları yüklüyor, bazıları ekstra adımlar gerektirebiliyor. Seçtiğiniz dağıtıma göre yardımcı olabiliriz.
6) İsterseniz Windows yanına veya bütün diske Linux kurabilirsiniz.
Onun dışında sisteminiz herhangi bir Linux dağıtımını çalıştırmak için gayet yeterli. İstediğiniz dağıtımı seçebilirsiniz.