Linux nasıl öğrenilir?

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Arkadaşlar hep Linux öğrenmek istemişimdir fakat Linux'a her geçtiğimde bir problem oluyor ve Windows konforu olmadığı için uzun süre Linux'ta kalamıyorum. Sizce Linux nasıl öğrenilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin ne yapmak istediğine göre değişir. Insider tarzı yeni özellikleri test edip geri bildirim yapacaksan gayet zevkli. Ama kullanmaktan kastın Google, YouTube'a girmekse sıkılırsın haliyle. Ben de daha önce Ubuntu Kubuntu Pardus filan kullandım ama sonra fark ettim ki sadece Google'a giriyorum. Windows'a döndüm sonra.

Gerçekten ana işletim sistemi gibi kullanmaya başladığın zaman. Ne zaman ki Windows bilgisayarında bir sorun olduğunda çözüm aramaya başlıyorsun, aynı şekilde Linux içinde bunu yapman gerek.

Öğrenmekten kastın komut satırı ise kullanmadan öğrenemezsin. Zaten komut satırı dediğin yere ls -la, cd, vim, nano, mkdir, rm, cp, mv gibi komutlar giriyoruz sürekli. Geri kalan komutları da ihtiyaca göre kullanıyorsun. Onlarında bir kısmını sürekli kullanmaya başlayınca ezberliyorsun ama çoğunu internetten bakıyorsun. Linux kullanacaksan google senin en önemli öğrenme kaynağın olacak. Ayrıca linux kullanırken ellerini kirletmekten korkma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı