Linux nasıl öğrenilir?

aszx

Picopat
Daha fazla  
Soru gayet açık. Ben video izleyerek daha iyi öğreniyorum. Yalnız göz sağlığından dolayı çok ekrana bakamıyorum. Bazı kitaplar çok işe yarıyor diyorlar öneriniz var mı? Linux Mint.

Soru gayet açık. Ben video izleyerek daha iyi öğreniyorum. Yalnız göz sağlığından dolayı çok ekrana bakamıyorum. Bazı kitaplar çok işe yarıyor diyorlar öneriniz var mı? Linux Mint.
Kullan, kitap yerine Ingilizce gelistir dokumantasyon oku. Linux kullanman gerek sanal makine veya gercek makine.

Kullandıkça öğreniyorsun eğer hiç bilgin yoksa öncelikle temel Linux komutlarını öğren sonra önereceğim şey işse Linux kullananlarla çevre yapmaya çalış bir ortam oluşturmanı tavsiye ederim yani onlardan duyacağın öğreneceğin şeyler oluyor. Sonra İngilizcen de iyi olsun ki handbook/wiki okurken sorun yaşama bunun için A2 seviye yetiyor.

Bahsettiğiniz şey Linux kullanmayı öğrenmekse pek de öğrenilecek bir şey yok. Windows'dan daha basit Mint gibi sürümler. Uygulama falan mağazadan kuruluyor. Güncellemeler otomatik oluyor. İlla terminalden bir şey bilecekseniz Sudo apt oda. Sudo apt update ve sudo apt upgrade güncelleme yapar, Sudo apt install uygulamaismi uygulama yükler, Sudo apt remove uygulamaismi uygulama siler. Aslında bunları bile bilmenize gerek yok. Çok driver sorunu olursa da forumlarda terminale kopyala-yapıştır yapacağınız şeyleri teker teker açıklayarak koyuyorlar ama eskisi gibi driver sorunları da olmuyor. Her şey otomatik.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı