Linux nasıldır?

• Konuyu başlatan love1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 46
  • Görüntüleme 1.677

love1

Decapat
Bilgisayarima Linux kurmak istiyorum ama Linux ile ilgili tek bilgim kodlu bir şeyleri olmasi. Onu da tam bilmiyorum. Linux'un ozellikleri vs. soyleyebilir misiniz? Steam Xbox EA vs calistirir mi?

Yanlış bilgi
Linux, Windows gibi bir işletim sistemidir. Nasıl Windows XP, 7, 8, 10, 11, 95 varsa Linux'un da farklı türleri vardır, örneğin Ubuntu veya Kali gibi. Benim bildiğim kadarıyla Steam, Xbox ve EA için uygun değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux'un bir sürü farklı dağıtımı var. Günlük kullanım için Linux Mint, Ubuntu gibi dağıtımları kullanabilirsin. Siber güvenlik ile çalışanlar için Kali Linux önerilir. Ama ben şahsen kesinlikle tavsiye etmiyorum eğer sistemin eski ise Linux Mint belki kullanabilirsin ama onun haricinde siber güvenlik vs. işin yoksa kurma gerek yok. Eğer çok merak ediyorsan VirtualBox indirip internetde araştırıp hoşuna giden bir Linux dağıtımının VirtualBox Edition'unu indirip orada test edebilirsin. Çok seversen bilgisayarına kurarsın ama bence hiç gerek yok özellikle oyun oynayan birisi için asla.

Steam çalışıyor, Proton ile birçok oyun native gibi çalışıyor. Sistemin kötüyse Windows yerine kullanman daha iyi olur hatta. Biraz bilgisayara merakın varsa bazı sorunları çözmek için ufak araştırmalar yapman gerekir. Bence çok fazla tavsiye bekleme kur dene 1 hafta ne kaybedersin ki en fazla rahat edemez Windows kurarsın geri. Çünkü burada biri gelecek kullanımı rahat değil diyecek ama belki ona göre rahat olmayan sana göre rahat olacak vs. vs. O yüzden en iyisi kur dene 1 hafta baktın rahat edemiyorsun atarsın bir format :D.

Şurdan oynadığın oyunların Linux'ta nasıl çalıştığına bakabilirsin.

Bilgisayarima Linux kurmak istiyorum ama Linux ile ilgili tek bilgim kodlu bir şeyleri olmasi. Onu da tam bilmiyorum. Linux'un ozellikleri vs. soyleyebilir misiniz? Steam Xbox EA vs calistirir mi?
Bence linux daha iyidir, oyunlarda oynanır oynanmaz diyen kafadan atıyor fakat bence ventoy kullan usb de ventoy kalsın çünkü linuxta iso yazdırmak cehennem

Linux açık kaynaklı bir yazılımdır Android işletim sisteminin tabanı linuxtur.

Linux dağıtımları hafiftir. Ve bu hafiflikle size çok şey sunabilirler. Hem ücretsiz hem de açık kaynaklı olması ortaya birçok Linux sürümü çıkarmıştır örneğin:

Linux Mint, Ubuntu, Lubuntu, Kali, slax (slax en hafiflerinden birisidr USB'den kurup çalıştırabilirsin).Poppy Linux, peppermint, Zorin OS, Q4OS ve daha niceleri buna örnektir.

Steam çalıştırır ve çoğu oyunu Proton ile rahatlıkla oynarsınız.
(Xbox ve EA kullanmadığım için cevap veremeyeceğim)

Dağıtım olarak Linux Mint veya Ubuntu öneririm.

Benim Linux deneyimim kötü sonla bitti. Her şey Windows kuramadıktan sonra oldu. Linux kurmaya karar verdim. Kullandığım uygulamalarının çoğunu kullanamıyordum çünkü Windows'a özeldi. 2 ay idare ettim. Sistemim sıkıntı çıkarıyordu. Sonra vazgeçtim kullanmaktan format attırdım. Windows daha uygun benim için.

Sistemin kötüyse kur. Farklılık istiyorsan da kurabilirsin. Steam çalıştırıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı