Linux nasıldır?

• Konuyu başlatan love1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 46
  • Görüntüleme 1.663
Linux'un ozellikleri vs. soyleyebilir misiniz?
  • Açık kaynaklı.
  • Yapabileceğin özelleştirmeler hayal gücünle sınırlı.
  • Stabil.
  • Hafif, kaynak kullanımı az.
Linux Mint, ZorinOS gibi dağıtımlar ile başlayabilirsin.

Steam Xbox EA vs calistirir mi?
Steam rahat çalışıyor. EA App için ise Lutris veya Bottles kullanabilirsin. XBOX bilgim yok.

Nasıl Windows XP, 7, 8, 10, 11, 95 varsa Linux'un da farklı türleri vardır, örneğin Ubuntu veya Kali gibi.
Windows sürümleri ile Linux dağıtımlarını karşılaştırmak doğru olmaz. Linux dağıtımlarının kendine has bir amacı, felsefesi vardır.

Ama ben şahsen kesinlikle tavsiye etmiyorum eğer sistemin eski ise Linux Mint belki kullanabilirsin ama onun haricinde siber güvenlik vs. işin yoksa kurma gerek yok.
Neden böyle düşünüyorsunuz?

Benim Linux deneyimim kötü sonla bitti. Her şey Windows kuramadıktan sonra oldu. Linux kurmaya karar verdim. Kullandığım uygulamalarının çoğunu kullanamıyordum çünkü Windows'a özeldi. 2 ay idare ettim. Sistemim sıkıntı çıkarıyordu. Sonra vazgeçtim kullanmaktan format attırdım. Windows daha uygun benim için.

Sistemin kötüyse kur. Farklılık istiyorsan da kurabilirsin. Steam çalıştırıyor.

Sistem kotulugunden degilde Linux'un farkli bir havasi var o yuzden denemek istiyorum.

• Açık kaynaklı.
  • Yapabileceğin özelleştirmeler hayal gücünle sınırlı.
  • Stabil.
  • Hafif, kaynak kullanımı az.
Linux Mint, Zorin OS gibi dağıtımlar ile başlayabilirsin.

Steam rahat çalışıyor. EA App için ise Lutris veya Bottles kullanabilirsin. Xbox bilgim yok.

Windows sürümleri ile Linux dağıtımlarını karşılaştırmak doğru olmaz. Linux dağıtımlarının kendine has bir amacı, felsefesi vardır.

Teşekkürler.

Windows günlük kullanım için çok daha rahat ve kullanışlı. Örneğin sadece bilgisayarını açıp oyun oynayan birisi için Linux bence gereksiz. En basitinden Windows'ta bir sorun yaşadığında eğer çok komplike bir sorun değilse Technopat sosyalde bile çözümünü buluyorsun. Ama Linux'da bir sorun yaşadığında genelde o sorunu kendin çözmeye uğraşıyorsun. Mesela ben VMware'den Kali Linux kullanıyorum ve bir sorun yaşadığımda (herhangi bir şey olabilir) Debian forumlarında dahi çözümü olmuyor bazen ve saatlerce ona uğraşıyorum. Bundan dolayı Linux'ta ekstra bir işin yoksa ve halihazırda Windows'a alışıksan ne gereği var değiştirmeye :)

Windows günlük kullanım için çok daha rahat ve kullanışlı. Örneğin sadece bilgisayarını açıp oyun oynayan birisi için Linux bence gereksiz. En basitinden Windows'ta bir sorun yaşadığında eğer çok komplike bir sorun değilse Technopat sosyalde bile çözümünü buluyorsun. Ama Linux'da bir sorun yaşadığında genelde o sorunu kendin çözmeye uğraşıyorsun. Mesela ben VMware'den Kali Linux kullanıyorum ve bir sorun yaşadığımda (herhangi bir şey olabilir) Debian forumlarında dahi çözümü olmuyor bazen ve saatlerce ona uğraşıyorum. Bundan dolayı Linux'ta ekstra bir işin yoksa ve halihazırda Windows'a alışıksan ne gereği var değiştirmeye :)

Windows gercektende gunluk kullanim icin rahat ve kullanisli ama birkaç videoda yillarca Linux kullanmis birisi icinde Windows zor gelmis ben hem merak olsun hem farkli bir şeyler deneme icin olsun Linux'u denemek istiyorum.

Windows gercektende gunluk kullanim icin rahat ve kullanisli ama birkaç videoda yillarca Linux kullanmis birisi icinde Windows zor gelmis ben hem merak olsun hem farkli bir şeyler deneme icin olsun Linux'u denemek istiyorum.

Dostum bence bunu insanların yorumları ile değil en iyi kendi deneyiminle öğrenirsin kur gitsin en fazla beğenmezsin Windows'a geçersin 2 kere format atmış olursun 1-2 saat uğraşmış olursun hepsi o olur yani. Hangi oyunları oynuyorsun ağırlıklı onlara bak ProtonDB'den ona göre kur ama :)

Dostum bence bunu insanların yorumları ile değil en iyi kendi deneyiminle öğrenirsin kur gitsin en fazla beğenmezsin Windows'a geçersin 2 kere format atmış olursun 1-2 saat uğraşmış olursun hepsi o olur yani. Hangi oyunları oynuyorsun ağırlıklı onlara bak ProtonDB'den ona göre kur ama :)

Sanirim soylemeyi unutmusum ben Linux'u laptop icin kullanacağım laptoplada sadece Sims vs oynuyorum o yuzden sormustum zaten EA falan calistirirmi diye.

Sanirim soylemeyi unutmusum ben Linux'u laptop icin kullanacağım laptoplada sadece Sims vs oynuyorum o yuzden sormustum zaten EA falan calistirirmi diye.

Steam üzerinden açıyorsan zaten o hallediyor, sadece bazı multiplayer oyunlarda sıkıntı oluyor o da anti-cheatlerden ötürü mesela PUBG o yüzden çalışmıyor Linux'ta.

Linux gayet iyi, hızlı ve güvenli. Oyunlar için Steam, HeroicGames Launcher, Proton, Lutris vb uygulamaları kullanabilirsin. VLC, OBS, Discord, Whatsapp gibi programlar desteklenmektedir. Bunun yanında hafif ya da modern görünümlü masaüstü seçenekleri mevcut, istediğin dağıtımda istediğin masaüstü ortamını kurabilirsin. Mesela XFCE az Ram kullanır. KDE Plasma ise modern görünür ve kişiselleştirilebilir

Bilgisayari oyun oynamak amaciyla kullaniyorsan Linux'te macera aramana gerek yok.

Macera mı? Bunu 5-10 yıl önce söylemiş olsan dediğine hak verirdim. Ama şimdi bütün AAA ve singleplayer oyunlar Steam'de Proton ile oynanabiliyor. Valorant, LoL, Apex Legends, Roblox gibi oyunlar anti-hile sistemi yüzünden oynanamazlar, ama hikaye oyunları oynayan biri için Linux'da Heyecan'a gerek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı