Linux neden sevilmiyor?

Linux'un acik kaynak kodlu olmasinin tek avantaji kodun incelenebilmesi mi saniyorsun? Bir de scam sitesinden kim kernel kaynagi indiriyor onu da merak ettim. Ekstra olarak kelimelerle oynamak kolay ben sanmiyorum sadece 3 5 seyi kapatarak Google'in senin kisisel bilgilerini islemesini engelleyebilesin.

Sanırım her oyunda linux desteği iyi çalışmıyor ve bazılarında hiç yok o yüzden Windowstan devam

Linux amacı daha çok geliştiriciler için yapıldığından, program geliştiricileri ve oyun yapımcılarının Linux üzerine yapmadığı için sevilmeme değil tercih edilmiyor. Windows ve Mac ilk çıktığında insanlara masaüstü deneyimi yaşatmak için tasarlanmıştı.​

Linux windows'un çakması gibi geliyor bana

Hocam su anda boyle olmasinin neden %90 uygulama destegi (Adobe programlari 3D uygulamalar calismiyor). Ha yapmak istiyorsaniz yapabiliyorsunuz fakat adam 'niye Windows varken gereksiz ugrasayim' kafasiyla direkt olarak saliyor Linux'u. Oyun destegi konusuna gelirsek Steam oyunlarinin hepsini bir ayar acarak indirebiliyoruz. Wine denen illet programla ugrasirsaniz Windows programlarinin %90'lik kismini acabiliyor hale geliyoruz. Bunun yuzunden genel olarak bilgisayarla ugrasmayi seven insanlar Linux'u tercih ediyor. Kullananlarda gayet seviyor.

Kanka Windows'tada MEB engelliyor o konuda şüphen olmasın. (bizim tahtada Windows'tu Valorant yükleyecektik.)
Dosya sistemi aynı değil mi Ubuntu'nun inceleme videosunu izlemiştim.

VPN ile almanya bağlanabilirseniz MEB güvenliği sıkıntı çıkarmaz. Akıllı tahtalarda özel olarak MEB güvenliğinin izin verdiği sitelere girebiliyor.

Linux Windows'un çakması gibi geliyor bana.

Tarihçeye bakarsak tam tersi gibi olabilir.

Hocam Google'da topluyor dediniz ya. Android zaten Google'ın değil mi?

Hem Android de Linux ama GNU/Linux değil.

Ve Linux'da da virüs var ama son kullanıcı için az herhalde. Çünkü
sunucular çoğunlukla Linux kullanıyor zaten.
Mesela son kullanıcıya özel virüs yapıp öyle bilgilerini mi çalmak daha mantıklı olur yoksa Linux'un açığını bulup TEchnopat serverini hacklemek mi daha mantıklı?
Android gibi işletim sistemlerinde çok fazla açık var
Android Linux tabanlı, açık kaynak kodlu.
Sadece ufak ama önemli bir kısmı kapalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…