Linux nedir?

Eki Görüntüle 1240125

Ama Linux'unda kanser yanları yok değil şu ekranı görünce tiksiniyorum titreme geliyor bana.

O ekran candır ya.

Ayrıca Arch Linux 5 dakikada kuruluyor diyenler abartıyor 1 dakika 14 saniyede kuruluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
@Heiwa9 hocam biraz terminal komutları araştırın ne işe yarıyor bakın. Siz de kurabilirsin rahatlıkla.

Çünkü ben de aynısını yapmıştım zamanında.
Sonra developer olmadığım için saçmaladığımı anlayıp geri döndüm.
Ne tarafa cekersen o tarafa gidebilecek ozgur ve esnek bir sistem. Yalnizca 'x' grubuna ozel bir sistem varsa Windows, MacOS gibi ozgur olmayan ve kullaniciyi kisitlayan sistemlerdir.

Mesela nasil oluyor da milyar farkli Windows kullanicisi ayni arayuz ve ayni araclarla bilgisayar kullanir ben anlayamiyorum. Bilgisayar gibi bir muhtesemlik bu kadar tekduze ve basit bir sey mi yoksa? GNU/Linux sistemimde ise her seyi tam olarak kendime gore ayarlayabiliyorum.

Yok yahu 5 dakikalık iş siz Gentoo'yu görün, 1,5 gün boyunca Gentoo ile uğraştım 2 hafta önce.

Ben Gentoo'yu 2 saatte zar zor kurdum (Gentoo installing speedrun denedim).abartısız 5 saat hata çözdüm.
Yok yahu 5 dakikalık iş siz Gentoo'yu görün, 1,5 gün boyunca Gentoo ile uğraştım 2 hafta önce.

2 günde Arch kuramayan benim sıfat-ül eşgal:

Işletim sistemi amaç değil araçtır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…