Linux nedir?

Standart kullanıcılar dedim. Sana şimdi birkaç program ve oyun sayacağım, sen de bana muadillerini sayacaksın falan olmayacak işte.
Muadillerini sayacagiz tabii ki, MacOS'de nasıl Windows'taki her program yok ise GNU/Linux'ta da hiçbir zaman olmayacakti.
Windows cakmasindan bahsetmiyoruz, Minix'ten esinlenmis, tamamen farkli bir isletim sisteminden bahsediyoruz. Sizin Linux kullanmaya alismamaniz bunu Linux'un sorunu yapmaz.

Eğer dediğin gibi standart kullanıcı için de daha kullanışlı olsaydı, çoğu bilgisayarı Linux bir sistem ile satarlar, kimse de ücretli Windows almazdı. Niye milyonlarca insan kendisini riske atarak korsan Windows kullanıyor peki?
Windows'un tonla reklam ve bilinirlige sahip oldugu, monopoly konumunda oldugu ve bir OS'den digerine gecmenin herkesin yapmadigi bir şey oldugundan olabilir mi acaba? Ona bakarsan Chrome'dan da cok daha iyi tarayicilar var, ama gecen az.

Bir şeyin daha iyi olmasi herkesin aninda oraya gececegi anlamina gelmiyor, Linux gibi kulaktan kulaga ogrenilen bir isletim sisteminin Windows'u kullanim orani olarak gecmesi için onumuzde yillarca zaman var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Standart kullanıcılar dedim. Sana şimdi birkaç program ve oyun sayacağım, sen de bana muadillerini sayacaksın falan olmayacak işte.

Eğer dediğin gibi standart kullanıcı için de daha kullanışlı olsaydı, çoğu bilgisayarı Linux bir sistem ile satarlar, kimse de ücretli Windows almazdı. Niye milyonlarca insan kendisini riske atarak korsan Windows kullanıyor peki?

Kullanışlı olanları kullanırız, örneğin LibreOffice tam anlamıyla ms Office'yi karşılıyor ama Linux sistemler benim ihtiyacımı tam anlamıyla karşılayamıyor.

Evet doğru söylüyorsunuz hocam Linux sistemini araştırdım oynadığım oyunların bazılarını açmıyor ve biraz karışık geldi gibi bana o yüzden kurmayacağım.

Açık kaynak kodlu işletim istemi bize ne sağlar?

Windows denilen bataklığın aksine sistem dosyalarına erişebiliyorsunuz. Sistem hakkında her şeyi yapabiliyorsunuz. Kısaca açık kaynak kodlu işletim sisteminde yaratıcı sizsiniz. İşletim sisteminin görünümünü değiştirebilir, yeni görünümler, yeni özellikler ekleyebilirsiniz. Kısaca işletim sisteminin tanrısı olmanızı sağlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı