Muadillerini sayacagiz tabii ki, MacOS'de nasıl Windows'taki her program yok ise GNU/Linux'ta da hiçbir zaman olmayacakti.Standart kullanıcılar dedim. Sana şimdi birkaç program ve oyun sayacağım, sen de bana muadillerini sayacaksın falan olmayacak işte.
Windows cakmasindan bahsetmiyoruz, Minix'ten esinlenmis, tamamen farkli bir isletim sisteminden bahsediyoruz. Sizin Linux kullanmaya alismamaniz bunu Linux'un sorunu yapmaz.
Windows'un tonla reklam ve bilinirlige sahip oldugu, monopoly konumunda oldugu ve bir OS'den digerine gecmenin herkesin yapmadigi bir şey oldugundan olabilir mi acaba? Ona bakarsan Chrome'dan da cok daha iyi tarayicilar var, ama gecen az.Eğer dediğin gibi standart kullanıcı için de daha kullanışlı olsaydı, çoğu bilgisayarı Linux bir sistem ile satarlar, kimse de ücretli Windows almazdı. Niye milyonlarca insan kendisini riske atarak korsan Windows kullanıyor peki?
Bir şeyin daha iyi olmasi herkesin aninda oraya gececegi anlamina gelmiyor, Linux gibi kulaktan kulaga ogrenilen bir isletim sisteminin Windows'u kullanim orani olarak gecmesi için onumuzde yillarca zaman var.
Son düzenleyen: Moderatör: