- En çok hangi Linux dağıtımı kullanılıyor?
- macOS ile bağlantısı nedir?
- Sanal makine ile kullanabilir miyim? Genel olarak ortalama bir sistemi zorlar mı?
- Raspberry Pi ile kullanmak mümkün mü?
- Neden kullanılmalı? Kimler kullanıyor?
1. Ubuntu olduğunu düşünüyorum.
2. MacOS ve GNU/Linux, Unix benzeri (ya da kabaca çakması) işletim sistemi ailesinin bir parçasıdır. Benzerlikleri buradan geliyor. Bazı komutları falan aynı ama onun dışında tamamiyle farklı felsefe ve farklı çalışma şekillerine sahiptir. Kullanım alanları da tamamen farklıdır.
3. Kurabilirsiniz hatta sanal makine üzerinde güzel çalışır. Windows gibi sanal makine üzerinde kasmaz fakat inanılmaz bir görsel performans beklemeyin.
4. Evet Raspberry Pi için özel Linux dağıtımları mevcuttur fakat herhangi ARM destekleyen bir dağıtımı da kullanabilirsiniz.
5. Linux ağırlıklı olarak sunucu ve süper bilgisayarlar tarafından kullanılmaktadır. Aynı zamanda benim gibi ilgili olanlar tarafından kişisel bilgisayarlarında kullanılmaktadır.
Öncelikle Linux'a geçecekseniz şunu anlamanız lazım: Linux, Windows değildir, alakası yoktur, programlarından tutun çalışma şekline kadar her şeyi farklıdır. Linux'a gelip .exe dosyalarının çalışmasını bekleyemezsiniz. Eğer WINE kullanırsanız .exe dosyalarının bazılarını çalıştırabilirsiniz fakat tam anlamıyla bir Windows gibi çalışmasını beklemeyin. Linux üzerinde .exe dosylarını çalıştırmak bir özellik değildir "lükstür".
Kali Linux üzerindeki programları kullanmayacaksanız bence Kali Linux kurmanıza gerek yok. Python her türlü dağıtımda kullanılabilir. Ama Kali Linux'un araçlarıyla ilgileneceksiniz orasına karışamam.
Yapılan testlere göre Linux dağıtımlarının oyunlarda Windows'a oranla daha fazla FPS aldığı gözlemlenmiş. Bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın.
Bazı oyunlarda geçerli, mağlesef her oyunda geçerli değil.