Linux öğrenerek ne yapılabilir?

Linux kullanılan cihazların potansiyeli ve işlevleri ile Windows kullanılan cihazlarınki aynı değil. Yeri geliyor, Linux kurulu 2 farklı cihaz birbirinden çok farklı bile olabiliyor; parantez içinde verdiğiniz örnekler de bunu kanıtlar.

Başarılı bir ürün ortaya koymak (sizin deyiminizle makale yazmak) için illa Linux'a uygulama yazmak şart değil, benzer şekilde, Windows'a da değil. Bu yüzden saçma, sadece Linux'ü övmek için yazmışsınız.
Ben Linux'u övmek için yukardakileri yazmadım, sadece Windows ile olan farkını göstermek içindi. Linux'un potansiyeli hakkında dediklerinizi ben zaten dil örneğiyle göstermiştim. Asla başarılı bir üründen de bahsetmedim. Benim demek istediğim şey dünya geneline baktığında Linux her yer ve her şeyde, farklı amaçlarda kullanılıyor. Aynı İngilizce gibi. Ama Windows ise büyük çoğunlukla kişisel bilgisayarlarda kullanılıyor. Aynı Çince gibi. Çince bize nüfustan ötürü en çok konuşulan dil gibi geliyor(native, yani anadil olarak). Ama günümüz nerdeyse herkes İngilizce biliyor yada öğrenmeye çalışıyor.
Çincede, Türkiye Türkçesi ile Özbek Türkçesi gibi akraba dillerde vardır.

1. Sanal dünyada istediğin ara yüz ortamını elde edebilirsin veya hazır olan bir birinden güzel onlarca dağıtımı kullanabilirsin.
2. Kuralları sen yazarsın. Her içeriği düzenlenebiliyor.
3. Genel olarak kaynak kullanımlar çok düşük oluyor ve PC hızlanıyor.
4. Windows oyunları için gelişmeler de var. Ben korsan oyunlarda pek sıkıntı çekmiyorum. FSHACK'li custom Wine sürümleri ile güzelce oyunlarımı oynuyorum. Orijinal oyunların uyumluğu https://www.protondb.com/ sitesinden kontrol edilebilir.
Emülatörin bir çoğu GNU/Linux'da var ve çok iyi çalışıyor.
5. Topluluklardan kolayca sorunlara çözüm bulunabiliyor.

Linux'un avantajı açık kaynak olması, bu yüzden yapabileceklerinin potansiyeli artıyor. Yelpaze genişledikçe sistem kısıtlamaları da azalıyor haliyle.

curl komutu? Ayrıca "wget"i de "git"i de Windows'a entegre edebiliyorsun.

Ayarlar > Ağ ve İnternet > VPN şu an ağlıyor.

Saçma örnek, Windows ile Linux'un kullanım alanları farklı. Her şeyi Linux'e yazman gerekmediği gibi her şeyi Windows'a da yazmana gerek yok. Ayrıca en çok konuşulan dil İngilizce'dir.

Harbiden ya Windows da wget, curl varmış 🤣.

2. o dediğin bir VPN hizmetinden domain sahiplenerek yapılmakta windowsda. Biliyoruz ki konuşuyoruz burada.

Dosya Ekleri

• 2.PNG
    2.PNG
    13,7 KB · Görüntüleme: 51
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    35,5 KB · Görüntüleme: 44
Herkes hack için Linux öğren vs diyor, Linux öğrenmek hack olaylarında ne işime yarayacak? bildiğim kadarıyla kodlar ile arayüz olmadan işlemler yapabiliyoruz.

Ve Windows CMD ile Linux terminalinde ki kodlar aynı mıdır?
En azindan birini hacklemeye calisirken kendin hacklenmeyeceksin.

Harbiden ya Windows da wget, curl varmış 🤣.
1650473987471.png

Varmış, değil mi?

O dediğin bir VPN hizmetinden domain sahiplenerek yapılmakta windowsda. Biliyoruz ki konuşuyoruz burada.
Linux'te sahiplenmeden mi yapılıyor? 😂
Eğer ki bahsettiğin şey OVPN uzantılı dosyalar ise önce OpenVPN paketini kurman gerekiyor, aynı Windows'ta client kurduğun gibi. Sonrası zaten Windows'ta da Linux'te de aynı işliyor, sadece yaptığın yerler farklı. :)

Bayağı biliyormuşsun, hayran kaldım. Böyle devam. 👍

Eki Görüntüle 1365726
Varmış, değil mi?

Eğer ki bahsettiğin şey OVPN uzantılı dosyalar ise önce OpenVPN paketini kurman gerekiyor, aynı Windows'ta Client kurduğun gibi. Sonrası zaten Windows'ta da Linux'te de aynı işliyor, sadece yaptığın yerler farklı. :)

Çoğu Linux da mevcut OpenVPN komutu.
Eki Görüntüle 1365726
Varmış, değil mi?

Eğer ki bahsettiğin şey OVPN uzantılı dosyalar ise önce OpenVPN paketini kurman gerekiyor, aynı Windows'ta Client kurduğun gibi. Sonrası zaten Windows'ta da Linux'te de aynı işliyor, sadece yaptığın yerler farklı. :)

Ek toollar kurarsan Windows'a tabii olur curl. Biz burada temiz halinden bahsediyoruz.
Eki Görüntüle 1365726
Varmış, değil mi?

Havasını kaybetmesin diye konumu bile karalamış SSdeki.

Ek toollar kurarsan Windows'a tabii olur curl. Biz burada temiz halinden bahsediyoruz.

Bak Yoluna Senle Uğraşamayacağım. Eğlenmek İstiyorsan Başka Birini Bul.

Son düzenleme:
Dağıtım örneği alabilir miyim, OpenVPN'in built-in olarak geldiği?
Windows 10 1803 ve üstü kurup tekrar denersin artık, curl'un built-in olarak geldiğini kendi gözlerinle görebilirsin.
wget ve git'i de elle entegre ederek kullanabileceğini zaten ilk mesajda söyledim.
curl'un da wget'in de kanıtını verdim.
Ne havası? :D Gerçek adım yazıyor, anonimlik için kapattım orayı. Konumu kapatmak istesem "C:\"'den itibaren silerim. Gerçi bunu diyen birinin bir şey bilmediği ortada, boşa laf anlatıyoruz.
Çocuklarla uğraşmak da zor iş.

Dağıtım örneği alabilir miyim, OpenVPN'in built-in olarak geldiği?

Windows 10 1803 ve üstü kurup tekrar denersin artık, curl'un built-in olarak geldiğini kendi gözlerinle görebilirsin.
wget ve git'i de elle entegre ederek kullanabileceğini zaten ilk mesajda söyledim.
curl'un da wget'in de kanıtını verdim.

Ne havası? :D Gerçek adım yazıyor, anonimlik için kapattım orayı. Konumu kapatmak istesem "C:\"'den itibaren silerim. Gerçi bunu diyen birinin bir şey bilmediği ortada, boşa laf anlatıyoruz.
Çocuklarla uğraşmak da zor iş.

Aynen cidden zor iş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı