Ben Linux'u övmek için yukardakileri yazmadım, sadece Windows ile olan farkını göstermek içindi. Linux'un potansiyeli hakkında dediklerinizi ben zaten dil örneğiyle göstermiştim. Asla başarılı bir üründen de bahsetmedim. Benim demek istediğim şey dünya geneline baktığında Linux her yer ve her şeyde, farklı amaçlarda kullanılıyor. Aynı İngilizce gibi. Ama Windows ise büyük çoğunlukla kişisel bilgisayarlarda kullanılıyor. Aynı Çince gibi. Çince bize nüfustan ötürü en çok konuşulan dil gibi geliyor(native, yani anadil olarak). Ama günümüz nerdeyse herkes İngilizce biliyor yada öğrenmeye çalışıyor.Linux kullanılan cihazların potansiyeli ve işlevleri ile Windows kullanılan cihazlarınki aynı değil. Yeri geliyor, Linux kurulu 2 farklı cihaz birbirinden çok farklı bile olabiliyor; parantez içinde verdiğiniz örnekler de bunu kanıtlar.
Başarılı bir ürün ortaya koymak (sizin deyiminizle makale yazmak) için illa Linux'a uygulama yazmak şart değil, benzer şekilde, Windows'a da değil. Bu yüzden saçma, sadece Linux'ü övmek için yazmışsınız.
The True Market Shares of Windows vs. Linux Compared
The most-used operating system in the world is obviously Windows... or is it? Evidence may actually point to Linux as the world's largest OS!
Usage share of operating systems - Wikipedia
en.wikipedia.org
The 10 Most Spoken Languages In The World In 2025
Almost half of the world’s population claim one of only ten languages as their mother tongue. So who’s in the Top 10 most spoken languages?
25 Most Spoken Languages in the World in 2025 | Berlitz
More than half of the world's population speaks only 23 out of 7000 existing languages. Keen to know which are the most spoken languages in the world?