Linux önerisi

Hocam "sudo pacman -s programadı" bu şekilde mi kurulum? Ayrıca Uygulama mağazası nerde EndeavourOS'un? Dün gece kurdum, pek ayrıntılı bakamadım ama menülerden ulaşamadım.
Uygulama mağazası kurduğun masaüstü ortamına göre geliyor. sudo pacman -S programadı şeklinde olması gerek. Ayrıca aur diye bir depo var ve bazı direkt olarak arch reposunda olmayan programları oradan kuruyorsun. Bunun için yay -S programadı kullanacaksın.
(uygulama mağazası kullanmanı önermem, seçim yapmana çoğu zaman izin vermez)

Uygulama mağazası kurduğun masaüstü ortamına göre geliyor. sudo pacman -S programadı şeklinde olması gerek. Ayrıca aur diye bir depo var ve bazı direkt olarak arch reposunda olmayan programları oradan kuruyorsun. Bunun için yay -S programadı kullanacaksın.
(uygulama mağazası kullanmanı önermem, seçim yapmana çoğu zaman izin vermez)
Flatpak, Snap, Aur bunların mağazalarına web'den mi giriyorum, yoksa mağaza uygulamaları var mı? Çok soru sordum, kusura bakmayın, EndeavourOS ile ciddi düşünüyorum ☺️

manjaro kde plasma kurdum çok iyi Endeavouros'dan daha iyi ve hızlı 300mb daha az ram tüketimine sahip ben beğendim

manjaro kde plasma kurdum çok iyi Endeavouros'dan daha iyi ve hızlı 300mb daha az ram tüketimine sahip ben beğendim
Manjaro'da çok problem yok fakat saf Arch kurulumu gibi olduğu için EndeavourOS daha iyi.
Flatpak, Snap, Aur bunların mağazalarına web'den mi giriyorum, yoksa mağaza uygulamaları var mı? Çok soru sordum, kusura bakmayın, EndeavourOS ile ciddi düşünüyorum ☺️
AUR, terminal'den erişilebilen bir repo. yay ise AUR yardımcısı. Normal pacman paket yöneticisi aur'dan paket yükleyemez, bu da AUR yardımcısı yay ile çözülür. Çoğu paket normal depoda var, ama ihtiyacın olan diğer paketleri de EndeavourOS ile birlikte gelen yay ile kurabilirsin. AUR'un sitesi var evet, ama oradan değil direkt terminal'den kurman sana vakit sağlar.

Flatpak ve Aur'un mağaza uygulamaları yok. Terminalden komut yazıyorsun.
Snap'in mağaza uygulaması için sırasıyla aşağıdaki komutları gir:
git clone https://aur.archlinux.org/snapd.git cd snapd makepkg -si sudo systemctl enable --now snapd.socket sudo ln -s /var/lib/snapd/snap /snap sudo snap install snap-store

Technopat Haberler

Geri
Yukarı