Linux olmadan olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam yazdığınız şeylerin teker teker çözümleri var aslında ama hiç araştırmayıp sırf eleştirmek için buraya saçma saçma şeyler yazmışsınız ben Windows kullandığım zaman oyun oynayamamıştım ekran kartı driverı güncel olmadığı için ve bunu anlamamda zaman aldı driver yüklememde mesela Linux kullanırken terminale 1 kod girmemle bütün sürücüler güncelleniyor ama ben gidip Windows oyun açmıyor! Diye bir konu açmadım çünkü işletim sistemi hakkında bilgim olmadığı için bunun yerine araştırıp çözdüm sizde bunu tercih edebilirdiniz ama zırvalamışsınız.
Aynen. Bilmediğin şeylere yorum yapıyorsun. Güzel güzel yalan konuşuyorsun. Attığın görseli hala hatırlıyorum. Windows oyun açmıyor diye bir konu da açabilirdin bu arada. Normal olmadığı için insanlar sorunu çözmek için sana driverlarını güncellemen gerektiğini belirtirlerdi.

1080p Streaming için Wine'la uğraşman gerekiyor.
Oyun oynayabilmek için çeşitli ayarlar yapman gerekiyor. Her sistemde de işe yaramayabiliyor. Linux deneyimim konumda paylaştım zaten.
Discord'un ses verilmesinin çözümü yok adam gibi. Chrome'dan DC kullanmayı gerektiriyor ve buna ek olarak sadece 720p yayın yapabiliyorsun.
Hi-Res Lossless dinlemenin bir imkanı yok Apple Music üzerinden. FLAC indirmek zorundasın.
Emin ol sandığından daha uzun süre kullandım Linux'u.

Linux minux anlamam kardeşim ben. Oyun oynayacağım destek yok. Uğraşamam saçma sapan işlerle. Windows kur oyununu oyna geç. Sanki milyarderiz de milisaniyeler bile önemliymiş gibi. Windows da gayet akıcı geliyor, bir kaç milisaniye daha az gecikme almak için Linux'a geçip bir de alışmaya çalışamam. Sanki kötü bir alışkanlıkmış gibi her Windows kullanıcısına yavaş yavaş Linux geçin demek saçmalık değil mi? Sanki sigara bırakıyoruz, bırakın da millet ne istiyorsa kullansın.

Hocam sabahtan beri işletim sistemini saplantılı hale getirdiğimizi söylüyorsun, gereksiz bulduğunu söylüyorsun satırlarca yazı yazmışsın bu kadar önemsiz bulduğun bir konuda bu hallenmelerin garip işini karşılamıyorsa kullanmazsın bu kadar basit neden bu kadar içerledinki?
Sabahtan beri Windows kullananlara köylü muamelesi yapanlara söylesene onu.

Linux minux anlamam kardeşim ben. Oyun oynayacağım destek yok. Uğraşamam saçma sapan işlerle. Windows kur oyununu oyna geç. Sanki milyarderiz de milisaniyeler bile önemliymiş gibi. Windows da gayet akıcı geliyor, birkaç milisaniye daha az gecikme almak için Linux'a geçip bir de alışmaya çalışamam. Sanki kötü bir alışkanlıkmış gibi her Windows kullanıcısına yavaş yavaş Linux geçin demek saçmalık değil mi? Sanki sigara bırakıyoruz, bırakın da millet ne istiyorsa kullansın.

Windows birmem 8 yıldır kullanıyorum 1 hafta önce maziden kalma 1 GB RAM'li PC Linux kurdum Windows 7'den daha iyi çalışıyor ve hızlı amma bûtün her şeyi ayarlayana kadar canım çıktı.

Hocam yazdığınız şeylerin teker teker çözümleri var aslında ama hiç araştırmayıp sırf eleştirmek için buraya saçma saçma şeyler yazmışsınız ben Windows kullandığım zaman oyun oynayamamıştım ekran kartı driverı güncel olmadığı için ve bunu anlamamda zaman aldı driver yüklememde mesela Linux kullanırken terminale 1 kod girmemle bütün sürücüler güncelleniyor ama ben gidip Windows oyun açmıyor! Diye bir konu açmadım çünkü işletim sistemi hakkında bilgim olmadığı için bunun yerine araştırıp çözdüm sizde bunu tercih edebilirdiniz ama zırvalamışsınız.
Bence arkadas hakli hocam. Cozumunun oldugunu biliyor link atmis zaten. Ideal olani ugrasmadan calisiyor olmasidir.

Bu sorunun neyden kaynaklandigini arastirdim ama bulamadim. Linux tarafinda eksik olan bir cekirdek ozelliginden ya da isletim sisteminde calismasi gereken bir programdan kaynakliysa cok da sasirmamak gerekiyor. Ozgur yazilimi destekleyen gelistiriciler onceliklerini karsi olduklari DRM destegine vermeyeceklerdir. Amazon da Linux kullanicisi az oldugundan kendisi bunu yapmak istemiyordur.

Bunun disinda tamamen icerik servislerinden kaynaklanan sacma bir sey de olabilir.

Aynen. Bilmediğin şeylere yorum yapıyorsun. Güzel güzel yalan konuşuyorsun. Attığın görseli hala hatırlıyorum. Windows oyun açmıyor diye bir konu da açabilirdin bu arada. Normal olmadığı için insanlar sorunu çözmek için sana driverlarını güncellemen gerektiğini belirtirlerdi.

1080p Streaming için Wine'la uğraşman gerekiyor.
Oyun oynayabilmek için çeşitli ayarlar yapman gerekiyor. Her sistemde de işe yaramayabiliyor. Linux deneyimim konumda paylaştım zaten.
Discord'un ses verilmesinin çözümü yok adam gibi. Chrome'dan DC kullanmayı gerektiriyor ve buna ek olarak sadece 720p yayın yapabiliyorsun.
Hi-Res Lossless dinlemenin bir imkanı yok Apple Music üzerinden. FLAC indirmek zorundasın.
Emin ol sandığından daha uzun süre kullandım Linux'u.

Hocam hala aynı tas aynı hamam gidiyorsunuz Linux'u takım tutar gibi savunanlara sallayıp kendiniz onlar gibi davranıyorsunuz ben yalan söylemiyorum Windows Linux işletim sistemine göre hantal ve daha fazla RAM tüketiyor bunu inkar etmezsiniz herhalde? Ama şu kısımda hak veriyorum bazı hizmetler Linux dağıtımlarında iyi değil çalışmıyor ya da eksik benim açımdan Linux dağıtımları Windows OS sürümlerinden iyi çünkü benim için bir makinenin kullanıcıya vereceği en büyük hizmet akıcı, hızlı ve modern olmasıdır buna bakacak olursak Linux daha iyi diğer problemler öyle ya da böyle çözülebiliyor size görede Linux bazı hizmetleri veremiyor hızlı ama işlevsiz ya da modern değil. Ben Linux Dağıtımlarının nasıl bazı hizmetleri eksik ya da hiç veremediğini söyleyebiliyorsam sizde Windows'un Linux'a göre hantal ve yavaş olduğunu kabul etmelisiniz buna karşı direniyorsunuz.

Evet ama alışması aşırı zor.

Hocam hala aynı tas aynı hamam gidiyorsunuz Linux'u takım tutar gibi savunanlara sallayıp kendiniz onlar gibi davranıyorsunuz ben yalan söylemiyorum Windows Linux işletim sistemine göre hantal ve daha fazla RAM tüketiyor bunu inkar etmezsiniz herhalde? Ama şu kısımda hak veriyorum bazı hizmetler Linux dağıtımlarında iyi değil çalışmıyor ya da eksik benim açımdan Linux dağıtımları Windows OS sürümlerinden iyi çünkü benim için bir makinenin kullanıcıya vereceği en büyük hizmet akıcı, hızlı ve modern olmasıdır buna bakacak olursak Linux daha iyi diğer problemler öyle ya da böyle çözülebiliyor size görede Linux bazı hizmetleri veremiyor hızlı ama işlevsiz ya da modern değil. Ben Linux Dağıtımlarının nasıl bazı hizmetleri eksik ya da hiç veremediğini söyleyebiliyorsam sizde Windows'un Linux'a göre hantal ve yavaş olduğunu kabul etmelisiniz buna karşı direniyorsunuz.
Senin okuduğunu anlama problemin var. Hangi noktada acaba Windows'u savunmuşum? Windows Linux'tan daha hızlı demişim? İhtiyaçlar ve istekler > ihtiyaç olmayan gereksinim duymadığım bir hız. Bunu anlamanın nesi bu kadar zor? Türkçenizde mi bir sıkıntı var arkadaşlar? Olabildiğince anlayışlı olayım, yumuşak olayım diyorum ama hem üslubunuz hem aynı şeyleri bana tekrar tekrar anlattırışınız gerçekten zorlamaya başlıyor artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı