ultraslann1905
Decapat
- Makaleler
- 1
Hani Chrom'a Windows 11 indir yazınca hazır kurulum paketi var, kendi kuruyor. Linux'unda öylesi var mı? Varsa link atar mısınız?
Hani Chrom'a Windows 11 indir yazınca hazır kurulum paketi var, kendi kuruyor. Linux'unda öylesi var mı? Varsa link atar mısınız?
Linux işletim sistemin genel adı, sormak istediğiniz hangi dağıtım kurmanız, mesela Ubuntu, Fedora, Mint, Arch Linux, Pardus vb. dağıtımları vardır. Sizin hangi dağıtımı istiyorsanız aratarak gerekli ISO'yu talimatlara göre kurabilirsiniz. Yeni başlayanlar için Mint veya Pardus sistemlerini deneyebilirsiniz.
@K.Makise hocam bu konulara uzak olanlar için derin anlatmaya gerek yok o yüzden basit dille anlatmak istedim, Linux dünyası uzun bir mecra. Temel olarak Mint gibi dağıtımdan başlaması güzel bir tavsiye olur.
Linux'da bu dediğin durum var ama gerek yok. Paket yöneticin aracılığıyla terminal veya mağaza uygulaman üzerinden uygulamalarını rahatlıkla kurabilirsin.
Sudo apt install Google-Chrome
Bence de Mint güzel olur, ben Xfce kullanıyorum öneririm. Daha önce hiç Linux kullanmamışsa da Linux Dersleri GitHub öneririm.
Hocam galiba direkt işletim sistemini kurmak için sormuş ISO dosyası olarak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.