Linux oyun için kullanılır mı?

tspmb7

Decapat
Windows 10'un desteğinin bitmesine 4 ay falan kaldı. Ben de desteği olmayan bir işletim sisteminde olmak istemem güvenlik açığı oluştuğu için. Linux'a geçmeyi düşünüyorum ama oynadığım oyunları açabilir mi bilmiyorum. Oynadığım oyunlar; Minecraft, GTA 5, Fall Guys ve Roblox.

Windows 10'un desteğinin bitmesine 4 ay falan kaldı. Ben de desteği olmayan bir işletim sisteminde olmak istemem güvenlik açığı oluştuğu için. Linux'a geçmeyi düşünüyorum ama oynadığım oyunları açabilir mi bilmiyorum. Oynadığım oyunlar; Minecraft, GTA 5, Fall Guys ve Roblox.
Oyun icin linux'a gecilmez.

GTA 5'i online oynayamazsin.
Roblox oynamanin yolu var ama linux'a yeni gecis yapanlar icin uygun degil ve stabil calismiyor.

Windows 10 LTSC 2021 Kullan.
Guvenlik guncellestirmeleri almaya devam edersin 2027'ye kadar.

Bir çok oyun çalışıyor ama Windows'tan çok daha kötü performans alabilirsiniz. Oyunlar windows'a göre optimize edilir çünkü.
Pek öyle değil. Direk Linux desteği olan oyunlarda performans kaybı yaşanmaz hatta Linux'un kaynak tüketimi daha az olduğundan performans artışı bile olur. Belki proton uyumluluk aracıyla çalışan bazı oyunlarda maksimum 5-10 fps kaybı olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı