yusufcan1636
Hectopat
Windows 11 cikali daha ne oldu ki? Zamanla o da yerine oturur.
Windows 11 erken çıktı. Ben bu yüzden hala Windows 10 kullanıyorum.![]()
Ben masaüstü bilgisayarıma Windows 11'i ilk resmi çıkış tarihinde temiz kurulum ile kurduğumda böyle sorunlarla karşılaşmadım.
2 gün önce dizüstü bilgisayarımda Windows 10'dan Windows 11'e yükseltme seçeneğiyle geçtiğimde (kişisel dosyaları vb. her şeyi sakladığımda) tarif ettiğinize benzer sorunlarla karşılaştım. Sonrasında temiz kurulum yaptığımda problemler çözüldü. Ama haklısınız, yükseltme seçeneği ne olursa olsun bu problemler resmi çıkıştan 6 ay sonra hala devam ediyor.
4 aydır kullanıyorum ben hiçbir sorun yaşamadım.
Ryzen 5 5600X.
16 GB RGB RAM.
RTX 2070 Super.
Sistem ile sorun yaşamadım.
Hocam temiz kurulum ile mi geçtiniz yoksa yükseltme yaparak mı? Ben aylardır dev channel da kullanıyorum hiç kritik bir bug ile karşılaşmadım hep ufak düzeyde buglar vardı.
Bu sözler Windows 10 ilk çıktığı zamanlarda da söylenmişti. İyi bir Windows 11 deneyimi yaşamak istiyorsanız Windows 10'a dönüp, Windows 11 için 22H2 sürümü çıktığında geri geçmelisiniz.
Hala geliştirme aşamasında olan bir işletim sistemine bu tür sorunları göze alarak geçtikten sonra bu cümleleri kurmanın bir manası yok. Ben ilk çıktığından beri yaklaşık 9-10 aydır kullanıyorum. Windows 10'da her gün aldığım mavi ekran, WattMan gibi çıldırıcı hatalardan kurtuldum. Sistemden sisteme değişiyor durum.
Windows 10 da sütten çıkmış ak kaşık değil tabii ki, daha bugün kendi kendine bir sorun çıkartmış, başlat menüsündeki kısayollara tıklayıp "dosya konumunu aç" dediğim zaman şöyle bir hata veriyor.
Eki Görüntüle 1354181
Şahsen hiçbir sorunla karşılaşmadım.
Evet Windows 10'da sıkıntılı bir sürüm, aslında bütün Windows sürümleri öyle ama benim kastetmeye çalıştığım şey Windows 10, Windows 11'e göre daha stabil/düzgün.
Hocalarım ben Windows 11i i5 3470 i7 3770'li bilgisayarlar ile kullanıyordum geçtikten sonra performans bile artmıştı çok memnundum herkese öneriyordum ama 12. nesile geçtikten sonra bu Windows 11 bana kafayı yedirtti.
Başka işletim sistemi denemenin zamanı gelmedi mi sizce de?
O zaman bir Linux kurmanız yok mu hocam?
Hackintosh + GNU/Linux Dual boot ile ne güzel olur o laptop.
Sıra Linux'ta o zaman.
Tavsiyelerim:
Home - Linux Mint
Linux Mint is an elegant, easy to use, up to date and comfortable desktop operating system.linuxmint.com
Linux ile Valorant ETS 2 falan oynayabilir miyim peki?
Bir de ben bu bilgisayarı iş için de kullanıyorum Word, Power poind, Excel, SolidWorks, Adobe ıllıstator gibi programları kullanıyorum sorun olur mu?