Çözüldü Linux server sadece LAN olarak aciliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ysf 3

Centipat
Katılım
18 Temmuz 2022
Mesajlar
109
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Merhaba, ben Minecraft serveri açmak istiyorum bunun için Linux kullanıyorum.
Ama server lan üzerinden yani sadece o aga baglanan kişiler girebiliyor ben bunu bağlı olan Wi-Fi ağına bağlanmayan kisilerinde girebilmesini istiyorum.
Kullandığım Linux distirosu kalidir umarım doğru yazmışımdir.
 
Çözüm
Diyelim 5667 portundan baglaniliyor senin cihaza ( Minecraft bilmiyorum ) :

1. Modemden 5667 port-forward ayari yapmalisin. Disardan gelen baglantilari local agda senin belirledigin IP'nin 5667 portuna forward eder. Serverin bulundugu local IP'nin 5667'sine forward etmelisin.
2. Linux uzerinde firewall ayari yapmalisin ( ufw allow 5667 ). Kali muhtemelen default olarak local olmayan baglantilari blokluyordur.

Bu noktadan sonra static-IP adresin varsa baglanacak arkadaslarina static IP'ni ve port-forward ederken disariya actigin portu vereceksin. ( yine 5667 secili olabilir )

Eger static-IP yoksa modemi resetleyince IP adresin degisebilir. Su halde mevcut IP adresini verirsin ( dis dunya IP adresin ).
Statik IP kullanmadıkça bir şey olmaz. Statik IP kullanıyorsa da yine çok bir şey olmaz.

Eğer modemi yeterince güncelse, sıradan pek çok insan DDoS atmaktan fazlasını yapamaz, o da bir yeniden başlatmaya bakıyor dinamik IP'ler ile.

Ek olarak Minecraft sunucusu açmış. IP adresini paylaşmayıp ne yapacak? Domain'e bağlasa, domainden IP elde etmek o kadar zor bir şey değil. Kısaca IP paylaşma verilerini çalarlar biraz eskide kalmış bir mevzu. O işler öyle o kadarcıkla oluyor olsaydı bir domaine bağlı serverlar sabah akşam herkes tarafından suistimal edilirdi.

Cloudflare ile kendi IP adreniz belli olmuyor.
 

Geri
Yukarı