Linux tabanlı işletim sistemi projesi yaparken nasıl bir rota izlenmeli?

Hamza_44

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese hayırlı günler dilerim.
Bu Konu daha evvelden açtığım bir konuydu ve, güncel müzik aletlerini kapsıyor, aynı mantıkta aynı programı eski nesil aletlere, uyarlayabilir miyiz, veya pkg uzantılı bir dosyayı, bir işletim sistemi dosyasını nasıl arşiv dosyası gibi açıp içeriğini düzenleyebiliriz?

Projemde yapmak istediğim şey, halihazırda elimde bir 256MB RAM kapasiteli bir müzik aleti var, orijinalinde 64-128MB bu alet. 2009-2011 yılları arasında elektronik ve yazılımdan anlayan bir abi ablamız birlikte bu aletin 128MB RAM kapasitesini arttırmak için RAM üzerinde eklemeler yaparak 256MB, yazılımı buna uyarlayarak tasdikli olan 64MB işletim sisteminin okuyacağı RAM değerini 256MB çıkarıyor. Bu abi ablamıza ulaşamıdığımız için kendim bir yol arayışına girdim.

Bu bahsettiğim müzik aletini kullanan büyükçe bir topluluk var, düğün klavyecileri, sahne müzisyenleri, küçük çaplı aranjörler. Yani demem o ki eğer sorunsuz çalışan bir mekanizmayı geliştirip daha yukarı zamanında birileri taşımış, eski nesil teknolojiler ile, günümüz imkanları ile bizlerde yapabiliyor olmalıyız,

RAM konusunda, fiziki olarak sıfırdan RAM için PCB bile yazdırıp daha büyük bellek kapasiteli bir RAM üretip aletime takabilirim. Ancak takmak ile bitmiyor, başlarda dediğim gibi işletim sisteminin fabrika çıkışlı hali 64-128MB.

Yani işletim sistemi üzerinde de oynamalar yapmamız gerekecek. Yeni nesil 2015 model üstü aletler de aynı şekilde Linux tabanlı ancak daha gelişmiş teknoloji. Biz 2012 öncesi aletler için bu işin peşindeyiz.

Kendimce Java ile kurcalaya kurcalaya yeni seri aletlerin pkg uzantılı dosyalarını bir executable jar programı ile açıp düzenleyebildim. Ancak yeni nesil aletler benim projemin amacı olan RAM yükseltmesine ihtiyaç duymuyor çünkü zaten fabrikasyon olarak yüksek kapasiteli üretiliyor zaten.

Kendi cahil aklım ile çizdiğim rota şu şekilde,
  • İlk olarak yeni nesil aletin işletim sistemi dosyasını açıp dosyalama sistemi hakkında fikir sahibi olacağız,
  • İkinci olarak yeni nesil aletin işletim sistemi dosyasını yani pkg uzantılı dosyayı düzenleyebildiğimiz programa, amacımız olan aletin işletim sistemi dosyasını yükleyip karşılaştığımız hatayı gidermek için ne yapılabilir, bunun peşine düşeceğiz, (aldığım hata "unexpected hash"
  • Pkg uzantılı dosya açmaya yarayan programımız kendi penceresinde çalışıyorken arka planda terminal penceresinde log kayıtlarına baktığımda yeni nesil aletin hash değerleri ile programın hesapladığı hash değeri aynı geliyor ve pkg uzantılı dosya açılıyor.
  • Bu programa eski nesil aletimizin pkg dosyasını yüklediğimizde programın hesaplandığı hash değeri gözüküyor, dosyamızın hash değerinin yazacağı satırda unexpected hash yazıyor.
Çözüm için Java programımız üzerinden mi gitmek gerek yoksa direkt olarak pkg uzantılı dosyamızı arşiv dosyası gibi export etmenin peşine mi düşmek gerek?

Şayet amacımıza ulaşabilirsek, bunun finansmanı için sponsor bulup veya bizzat kendim harcayarak yeni nesil aletlere bile yükseltmeler yapabiliriz, ki imkan var.

Java bilen, Java'dan Linux'tan anlayan tüm aklı gönlü güzel kişilerden yardım, destek, akıl, fikir bekliyorum.
Herkese hayırlı geceler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı