Çözüldü Linux TPM ile çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Linux üzerinde TPM ve Secure Boot desteği var. Güncel versiyonlu ve Secure Boot destekli bir dağıtım kullanırsanız bir sıkıntı olmaz. Örneğin Fedora 37 veya Ubuntu 22.10 (Ek olarak PopOS mobil cihazlar için güzel bir dağıtım olsa da Secure Boot desteği yok.). Fakat sürücülerinizle ilgili bir göz atmanız gerekebiliyor. Çünkü, bazı özel sürücüler Secure Boot ile sıkıntı yaratabiliyor. Onun dışında normal koşullarda bir sıkıntı yaşamamanız gerekiyor. Ayrıca sorununuz belki güncel versiyonlu bir Linux çekirdeğinde tekrar yaşanmaz. O yüzden eğer denemediyseniz güncellemeleri yaptığınız bir Fedora 37 ile deneyebilirsiniz. Ayrıca Nvidia kullanıcısı iseniz kurulumu yaptıktan sonra RPM Fusion ile sürücülerini yüklemeyi unutmayın.
Kanka Linux bayağı eski olduğu için sistemi direk bozar TPM 2.0.

Heee, o yüzden benim Fedora güvenlik için TPM aç diyor bana değil mi?
30 senelik tek satır eklenmemiş NT kernelle iyi eğlenceler benim en son kernel güncellemem dün geldi.

TPM 2.0'ı kapatma. Hata verebilir.

Windows 11 kullanırken Dual'de de Fedora vardı hem secure hem TPM kapadım bir şeyi ayarlamaya üşendiğim için, sorun olmamıştı ama bilmiyorum.

Nasıl bir çökme yaşıyorsunuz ve BIOS nasıl otomatik güncelleniyor?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam Windows 11'de TPM kapattığımda mavi ekran almıştım

Heee, o yüzden benim fedora güvenlik için TPM aç diyor bana dimi.
30 senelik tek satır eklenmemiş NT kernelle iyi eğlenceler benim en son kernel güncellemem dün geldi.
Hocam burası için gülücük koydum yanlış anlamayın, hoşuma gitti yazınız.

Bildiğimiz herşey takılıyor linux'ta ve tek çare güç tuşu ile laptopu tamamen kapatıp açmak.

1.13 de Linux'u kurup ardından BIOS'u yükseltmeyi denediniz mi ve ne için Linux kurmak istiyorsunuz?
Denedim otomatik update aldığı zaman tekrar linux çöküyor.

Bildiğimiz her şey takılıyor Linux'ta ve tek çare güç tuşu ile laptopu tamamen kapatıp açmak.

Size tavsiyem sadece merak için kuruyorsanız sanal makineye kurmanız yoksa hiç bilginiz olmadan bu işe girerseniz muhtemelen PC parçalarına zarar vereceksiniz.

Hocam Windows 11'de TPM kapattığımda mavi ekran almıştım
Nasip, rapor olsa okumayı denerdim, ben yaklaşık iki üç ay öyle gittim sıkıntısız.

Bildiğimiz herşey takılıyor linux'ta ve tek çare güç tuşu ile laptopu tamamen kapatıp açmak.
Denedim otomatik update aldığı zaman tekrar linux çöküyor.
Logları okumayı deneyebilirim fakat yüksek ihtimalle beceremem daha o seviyelere gelemedim :/

Linux üzerinde TPM ve Secure Boot desteği var. Güncel versiyonlu ve Secure Boot destekli bir dağıtım kullanırsanız bir sıkıntı olmaz. Örneğin Fedora 37 veya Ubuntu 22.10 (Ek olarak PopOS mobil cihazlar için güzel bir dağıtım olsa da Secure Boot desteği yok.). Fakat sürücülerinizle ilgili bir göz atmanız gerekebiliyor. Çünkü, bazı özel sürücüler Secure Boot ile sıkıntı yaratabiliyor. Onun dışında normal koşullarda bir sıkıntı yaşamamanız gerekiyor. Ayrıca sorununuz belki güncel versiyonlu bir Linux çekirdeğinde tekrar yaşanmaz. O yüzden eğer denemediyseniz güncellemeleri yaptığınız bir Fedora 37 ile deneyebilirsiniz. Ayrıca Nvidia kullanıcısı iseniz kurulumu yaptıktan sonra RPM Fusion ile sürücülerini yüklemeyi unutmayın.

Çözüm
PC parcalari niye zarar gorsun? Yanlislikla Terminal'den overclock yapip karti patlatacagi yok.

Deneyimsiz olarak bu işe girerse hiç hoş tecrübeler edinmez. Bilgisayara zarar verme olasılığı da var. Çoğu Linux dağıtımda ana işlemler terminal üzerinden yapılır. Bundan ötürü deneyimsiz olup bu işe girerse ve internetten aldığı bir kodu terminale yazarsa ve o kodda aradığı işlemle ilgili olmazsa hoş deneyimler kazanmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…