Çözüldü Linux Üzerinden MacBook için macOS başlatılabilir sürücü oluşturma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sonay5685

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. MacBook'a çevrimdışı macOS kurulumu için başka bir bilgisayar kullanılarak başlatılabilir USB disk oluşturmak mümkün müdür?
Elimdeki imkanları ve sistemin durumunu şöyle özetleyebilirim;
MacBook'un içindeki disk tamamen boştur ve sistem modelim MacBook Air 2013'tür.
Internet Recovery yapma imkanım yoktur.
Elimde Linux yüklü bir bilgisayar var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

İlk olarak bu sistem imajını indirin :
macOS High Sierra Kurulum İmajı - DMG

Ardından indirdiğiniz DMG dosyasını önce IMG olarak sonra ISO olarak convertlemeniz gerekiyor.

İlk olarak Terminal'e yazılımı yüklemek için bu komutu girin :
Kod:
sudo apt-get install dmg2img

DMG2Img yüklendikten sonra DMG dosyasını dönüştürmeye başlayın :
Kod:
dmg2img imajismi.dmg

Ondan sonra IMG dosyanız oluşmuş olacaktır. Şimdi ki adım IMG dosyasını ISO dosyası haline getirmek :
Kod:
mv imajismi.img imajismi.iso

Ardından herhangi bir imaj yazıcı yazılım ile USB belleğinize yazabilirsiniz sistemi ardından kuruluma geçebilirsiniz.

Kurulumu nasıl yapacağınızı bilmiyor iseniz yine imaj rehberinin içinde anlatımı var.

NOT : Verilen kodlarda ''imajismi'' olarak adlandırdığım yerlere kendi imaj isminizi girmeyi unutmayın.

Sorunu Internet Recovery ile çözdüm. İnternete bağlamayı başardım. Ama bu yöntem için teşekkürler. Bunu not edeceğim. Bir sorum olacak. Neden ISO olması gerekiyor? IMG dosyası olarak yazdırılırsa olmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı