Linux ve Unix ilişkisi nedir?

GNU/Linux Unix like bir işletim sistemidir. Genelde komut istemi ve grafiksel uygulamaları birbirine çok benzer. GNU programları yüksek oranda Unix felsefesini takip ederler, tabii bunun dışına çıkanlar da vardır Pulseaudio, SystemD gibi.

Şimdi şöyle söyleyeyim. UNIX ve Linux'un bağ, kod olarak alakası yok. Linux bir UNIX-Like. Yani UNIX yapısını 0'dan kod yazılarak oluşturulmuş.
UNIX ve Linux ücretsiz. Fakat ücretli dağıtımlar da mevcuttur.
SystemD konusuna gelirsek: SystemD son zamanlarda karmaşık ve svchost gibi çalıştığı için Linux kullanıcıları pek sevmedi. Ek olarak ben de pek sevmiyorum açıkcası.

GNU/Linux Unix like bir işletim sistemidir. Genelde komut istemi ve grafiksel uygulamaları birbirine çok benzer. GNU programları yüksek oranda Unix felsefesini takip ederler, tabii bunun dışına çıkanlar da vardır Pulseaudio, SystemD gibi.
Hocam SystemD'e karşı siteler vs. var diye okumuştum bir yerde.

Hocam SystemD'e karşı siteler vs. var diye okumuştum bir yerde.

SystemD bugları mevcut. Bu yüzden sevilmiyor. Ek olarak pek güvenli değil sanırsam. Zaten bu yüzden hiçbir UNIX systemD kullanmaz.
En basitinden GhostBSD OpenRC init sistemini kullanır.
Hatta bu da systemD github bug raporları ve yorumlar.
Kaynak: No systemd

Şimdi şöyle söyleyeyim. UNIX ve Linux'un bağ, kod olarak alakası yok. Linux bir UNIX-Like. Yani UNIX yapısını 0'dan kod yazılarak oluşturulmuş.
Hocam sadece kod benzerliği olarak değil. Unix'in felsefesi işletim sisteminin çalışmasıyla ilgili. Linux'ta bundan ayrılmıyor. Böyle biliyorum. Bir kaç bir şey daha yazacaktım da aklıma gelmedi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı